Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βρέθηκε το πρώτο μαύρο κουτί του Tupolev που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσερων Tass μετέδωσε πως εντοπίστηκε το πρώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που είχε πέσει ανήμερα Χριστουγέννων στη Μαύρη Θάλασσα. Το κουτί θα σταλεί στη Μόσχα για εξέταση, ενώ στη θάλασσα συνεχίζονται οι έρευνες για την περισυλλογή και των υπόλοιπων σορών των 92 επιβαινόντων. Καθηλώνονται μέχρι νεωτέρας όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσερων Tass μετέδωσε πως εντοπίστηκε το πρώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που είχε πέσει ανήμερα Χριστουγέννων στη Μαύρη Θάλασσα.

Το κουτί θα σταλεί στη Μόσχα για εξέταση, ενώ στη θάλασσα συνεχίζονται οι έρευνες για την περισυλλογή και των υπόλοιπων σορών των 92 επιβαινόντων.

Παράλληλα, η Μόσχα καθηλώνεί όλα τα Tupolev 154 μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές στα ρωσικά πρακτορεία, έχουν ανασυρθεί 12 σοροί και 156 τμήματα του αεροσκάφους. Το Interfax έχει επίσης υποστηρίξει, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, πως έχει εντοπιστεί και δεύτερο μαύρο κουτί που όμως ακόμη δεν έχει ανασυρθεί.

Για τα αίτια της συντριβής, οι ερευνητές επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο βλάβης ή ανθρώπινου σφάλματος.

Το Tupolev 154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα και είχε προσγειωθεί στο Σότσι για ανεφοδιασμό. Προορισμός του ήταν η ρωσική βάση στο Χμεϊμίμ της Συρίας και απογειώθηκε από το Σότσι με 92 επιβαίνοντες τα ξημερώματα των Χριστουγέννων για να συντριβεί ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Μετέφερε μέλη της στρατιωτικής χορωδίας Αλεξαντρόφ που θα συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη βάση. Η χορωδία ήταν ανά τον κόσμο το σύμβολο του Κόκκινου Στρατού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024