Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν» σε τουρκικές επιδρομές στην αλ-Μπαμπ της Συρίας

«Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν» σε τουρκικές επιδρομές στην αλ-Μπαμπ της Συρίας

Τουλάχιστον 47 άμαχοι, ανάμεσα τους 14 παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομές πολεμικών αεροσκαφών της Τουρκίας στην συριακή πόλη αλ-Μπαμπ, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή η Άγκυρα αναφέρει ότι συνολικά 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την ISIS την Τετάρτη στην πόλη -η ανακατάληψη της οποίας αποτελεί στρατηγικό στόχο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Τουλάχιστον 47 άμαχοι, ανάμεσα τους οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομές πολεμικών αεροσκαφών της Τουρκίας στην συριακή πόλη αλ-Μπαμπ, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή η Άγκυρα αναφέρει ότι συνολικά 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση της ISIS την Τετάρτη στην πόλη, την οποία επιχειρεί να ανακαταλάβει από τους τζιχαντιστές.

Το δίκτυο ακτιβιστών διευκρίνισε ότι μεταξύ των 47 θυμάτων είναι 14 παιδιά και 9 γυναίκες.

Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσαν περίπου πριν τέσσερις μήνες για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ και τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG από την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων στη βόρεια Συρία, διεξάγουν τακτικά αεροπορικές επιδρομές για την στήριξη των χερσαίων τους επιχειρήσεων.

Η Άγκυρα διαβεβαιώνει ότι κάνει τα πάντα για να αποφύγει απώλειες άμαχου πληθυσμού.

Η αλ-Μπαμπ βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ από την τουρκοσυριακή μεθόριο και αποτελεί στρατηγικό στόχο στην επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων.

Οι τουρκικές δυνάμεις και αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία έχουν περικυκλώσει την πόλη από βορρά, δύση και ανατολή, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος τόνισε ότι μαίνονται «βίαιες συγκρούσεις» στο βόρειο μέτωπο.

Την Τετάρτη 16 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη, με τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν τρεις βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα-παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες. Άλλοι τρεις στρατιώτες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ από την έναρξη της επιχείρησης στις 24 Αυγούστου συνολικά 35 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, ενώ 1.005 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και 299 μαχητές της YPG έχουν εξουδετερωθεί στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024