Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW I.D. Concept: Από τα παιδιά των λουλουδιών... στην ηλεκτροκίνηση

VW I.D. Concept: Από τα παιδιά των λουλουδιών… στην ηλεκτροκίνηση

To «VW Bus» επιστρέφει στο μέλλον, δίνοντας ραντεβού από την προσεχή έκθεση του Detroit όπου θα παρουσιαστεί μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη, πλήρως αυτόνομη και πρωτότυπη εκδοχή του.

Το φθινόπωρο, από την έκθεση του Παρισιού η VW είχε αποκαλύψει το πρώτο δείγμα των ηλεκτρικών σχεδίων της με την μορφή ενός φουτουριστικού πεντάθυρου hatchback με την ονομασία I.D.

Πλέον οι Γερμανοί ετοιμάζονται να παρουσιάσουν σε πρωτότυπη μορφή το δεύτερο σκέλος των ηλεκτρικών σχεδίων τους με την μορφή ενός ακόμα concept το οποίο θα παρουσιαστεί προσεχώς στην έκθεση του Detroit, θα έχει την ίδια ονομασία με το προηγούμενο, αλλά θα είναι πολύ διαφορετικό μιας και θα πρόκειται για ένα minibus η μάλλον καλύτερα για την αναβίωση του θρυλικού Camper Van, Type 2 ή απλα «VW Bus» που κυριάρχησε τη δεκαετία του ’60 σε μια εκδοχή ηλεκτρική και αυτόνομη.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις το πρωτότυπο μοντέλο θα είναι «επαναστατικό» και θα εγκαινιάσει «μια νέα εποχή αυτοκίνησης» χάρη στην ηλεκτροκίνηση η οποία θα εγγυάται παράλληλα και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία η οποία θα φτάνει τα 500 χλμ. και τα συστήματα πλήρους αυτόνομης οδήγησης τα οποία θα διαθέτει.

Το πρωτότυπο μοντέλο θα βασίζεταιστην ίδια ηλεκτρική αρχιτεκτονική με το πρώτο I.D. Concept και όπου στο μέλλον θα βασίζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW και θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία εκτός από γενναιόδωρη ισχύ θα του εξασφαλίζουν και τετρακίνηση.

Παράλληλα θα διαθέτει μια σειρά από σαρωτές τεχνολογίας laser, κάμερες, αισθητήρες με υπέρηχους και radar τα οποία θα του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση το νέο I.D. θα αποτελέσει μια φουτουριστική αναπροσαρμογή του θρυλικού Microbus προσφέροντας άνετη και τεχνολογικά ενήμερη φιλοξενία σε επτά επιβαίνοντες με τη συνδρομή μιας σειράς ψηφιακών gadgets και πλήθος διαδραστικών οθονών αφής.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024