Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3+1 animation για τους μικρούς φίλους στις αίθουσες

3+1 animation για τους μικρούς φίλους στις αίθουσες

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Όσο μεγαλώνω αναπολώ τα παιδικά Χριστούγεννα…τι περίμενα με αγωνία, τι με ενθουσίαζε, τότε που οι μνήμες δεν ήταν ακόμη ισχυρές παρά μόνο η προσμονή. Μυρωδιές από μελωμένα μελομακάρονα, η μαμά που ίσως είχε κάποιες ημέρες άδεια και ήταν στο σπίτι, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούγονταν παντού, η καθιερωμένη βόλτα στη στολισμένη Αθήνα […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Όσο μεγαλώνω αναπολώ τα παιδικά Χριστούγεννα…τι περίμενα με αγωνία, τι με ενθουσίαζε, τότε που οι μνήμες δεν ήταν ακόμη ισχυρές παρά μόνο η προσμονή. Μυρωδιές από μελωμένα μελομακάρονα, η μαμά που ίσως είχε κάποιες ημέρες άδεια και ήταν στο σπίτι, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ακούγονταν παντού, η καθιερωμένη βόλτα στη στολισμένη Αθήνα και στον Πειραιά.

Θυμάμαι όμως και εκείνα τα πρωινά που ξυπνούσαμε όλη η οικογένεια, και όλοι μαζί στο κρεβάτι βλέπαμε κινούμενα σχέδια, τότε, που το animation στον κινηματογράφο δεν ήταν τόσο διαδεδομένo, όπως στις μέρες μας που έχει αναδειχθεί σε ισχυρό παίκτη της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Σήμερα, λοιπόν, πέρα από τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ή καλύτερα μέσα σε αυτήν, εντάσσεται οπωσδήποτε το σινεμά και οι προβολές με τα πιτσιρίκια΄ώστε να μυηθούν στην 7η Τέχνη εξ απαλών ονύχων…
Αυτές τις μέρες, μην παραλείψετε να εμπνεύσετε τα παιδιά σας, μέσα από μια σινεφιλική ατμόσφαιρα. Γιατί άλλο πράγμα είναι το παιδικό δωμάτιο και άλλο η κινηματογραφική αίθουσα…

Να τι μπορείτε να δείτε με τα πιτσιρίκια σας στους κινηματογράφους μέσα στις γιορτές:

ΤΡΑΓΟΥΔΑ
Ο Μπάστερ Μουν είναι ένα πολυμήχανο και πάντα υπεραισιόδοξο κοάλα που προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει το θέατρό του από τη χρεοκοπία, παρά τη γενική κατακραυγή του κοινού για τις παραστάσεις που ανεβάζει. Οποιοσδήποτε άλλος θα το έβαζε κάτω και θα άλλαζε καριέρα, όχι όμως αυτό το κοάλα που είναι αποφασισμένο, με κάθε τρόπο, να πετύχει. Είναι καλοκάγαθος, απλώς τόσο μεγαλόστομος που, ενίοτε, σκάβει τον ίδιο του το λάκκο. Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο γοητευτικός που σε παρασύρει με την αισιοδοξία και το πάθος που δείχνει με ό,τι καταπιάνεται.




Η ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ

Σε μία παραμυθένια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, ένα μικρό κορίτσι και ο καλύτερός της φίλος, θα μας δείξουν πως, αν πιστεύεις στα όνειρά σου, τα πάντα μπορεί να συμβούν!

Η Φελίσια είναι ένα νεαρό ορφανό κορίτσι από τη Βρετάνη, που έχει μόνο ένα πάθος: το χορό. Με τον καλύτερό της φίλο, Βίκτορ, που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος εφευρέτης, θα σκεφτούν ένα απίστευτο σχέδιο για να δραπετεύσουν από το ορφανοτροφείο τους και να φτάσουν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, όπου ο Πύργος του Άιφελ είναι ακόμα υπό κατασκευή. Η Φελίσια θα πρέπει να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της και να μάθει από τα λάθη της, για να εκπληρώσει το πιο τρελό της όνειρο: να γίνει πρίμα μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού. «Αυτό που μας καθοδήγησε καθ’όλη τη διάρκεια της πραγματοποίησης του φιλμ, ήταν η επιθυμία μας να πούμε με έναν ανάλαφρο τρόπο στα παιδιά ‘ποτέ μην εγκαταλείψετε τα όνειρα σας’. Αυτή η μικρή φράση μας συνόδευε καθημερινά στην παραγωγική διαδικασία», λέει ο παραγωγός, Γιαν Ζενού.

ΒΑΪΑΝΑ
Τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, οι μεγαλύτεροι ναυτικοί του κόσμου διέσχιζαν τον απέραντο Ειρηνικό, εξερευνώντας τα πολλά νησιά της Ωκεανίας. Αλλά κάπου εκεί, και για μια χιλιετία, τα ταξίδια σταμάτησαν -και κανείς δεν γνωρίζει το γιατί.Η «Βαϊάνα», μια ριψοκίνδυνη έφηβη σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Βαϊάνα θα συναντήσει τον κάποτε ισχυρό ημίθεο Μάουι, που θα την καθοδηγήσει στο να γίνει μια εξαιρετική εξερευνήτρια.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΕΛΩΝΑ
Η ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.
Τα κύματα παρασύρουν έναν ναυαγό αγνώστου παρελθόντος σε ένα ερημικό τροπικό νησί. Καθώς οι απεγνωσμένες απόπειρές του να αποδράσει αποτυγχάνουν, θα προσπαθήσει να επιβιώσει σε ένα μέρος που μοιάζει να κατοικείται μονάχα από καβούρια, χελώνες και πτηνά. Μέχρι που μια αναπάντεχη συνάντηση θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.




Δείτε εδώ πού προβάλλονται οι ταινίες!

entertainment.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024