KKE: Εφεύρημα της κυβέρνησης η καλή πλευρά των θεσμών
«Το παιχνίδι του "κακού" (ΔΝΤ, Γερμανία) και του "καλού" (Κομισιόν, Γαλλία) που παίζει η κυβέρνηση, στόχο έχει να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τάχα στην ΕΕ και στους θεσμούς υπάρχουν φιλολαϊκές δυνάμεις» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού.
«Το παιχνίδι του «κακού» (ΔΝΤ, Γερμανία) και του «καλού» (Κομισιόν, Γαλλία) που παίζει η κυβέρνηση, στόχο έχει να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τάχα στην ΕΕ και στους θεσμούς υπάρχουν φιλολαϊκές δυνάμεις» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού.
Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιχειρεί «να κρύψει ότι όλοι -παρά τις διαφορές τους- μαζί με την κυβέρνηση, υλοποιούν κατά γράμμα την αντιλαϊκή ατζέντα του κεφαλαίου».
«Άλλωστε», καταλήγει η ανακοίνωση, «και η αντιπαράθεση ανάμεσα στους θεσμούς, με αφορμή το ελληνικό πρόγραμμα, έχει να κάνει κυρίως με τους ανταγωνισμούς στην Ευρωζώνη για τη διαχείριση του χρέους στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία και καθόλου δεν αφορά την ανακούφιση ή ελάφρυνση, ούτε του ελληνικού ούτε και κανενός άλλου λαού στην Ευρώπη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: «Τάδε Εφη Ξένου» – 25 χρόνια πολιτικής ιστορίας με μολύβι και χαρτί
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442