Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρια κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή (video)

Αγρια κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή (video)

«Βεντέτα» μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη εκτυλίχθηκε στην Βουλή με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και καταγγελίες. Στην συζήτηση για την χορήγηση ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον κ. Πολάκη χαρακτηρίζοντάς τον «κότα λειράτη» και «κρητίκαρο». «Εμείς δεν προσκυνήσαμε και δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε, όπως εσύ για να γίνεις υπουργός και το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε» απάντησε ο κ. Πολάκης.

«Βεντέτα» μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη εκτυλίχθηκε στην Βουλή με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και καταγγελίες.

Κατά την συζήτηση επί της ρύθμισης για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον κ. Πολάκη χαρακτηρίζοντάς τον «κότα λειράτη» και «κρητίκαρο», με αφορμή όσα δήλωνε την εποχή του δημοψηφίσματος ότι «το ‘όχι’ είναι για τους λεβέντες και τα ‘ναι’ είναι για τις κότες», επισημαίνοντάς του ότι μετά έκανε την κωλοτούμπα και προκαλώντας να πει τι θα κάνει τώρα με τα νέα μέτρα που θα έρθουν ως ισοδύναμα για την χορήγηση του μερίσματος.

«Αφού ξεφτιλιστήκατε τότε, τώρα τι θα κάνετε; Του κρητικούς τους είχα για λεβέντες και όχι για κότες λειράτες» του είπε.

Ο κ. Πολάκης αντεπιτέθηκε σφοδρά στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Υγείας: «Κοίτα με βαθιά μέσα στα μάτια» του είπε, ενώ με αφορμή την αναφορά του κ. Γεωργιάδη στην αθώωση των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Βατοπεδίου κάνοντας λόγο για εκστρατεία λάσπης που εκτοξεύθηκε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή για το θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του είπε ότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο όπου έβριζε τον Καραμανλή, αλλά και τον Σαμαρά «και σε αυτή τη ΝΔ που έχεις βρίσει, πήγες και έγινες υπουργός σαν ανταμοιβή, όπως ο πρώην αρχηγός σου, των υπηρεσιών που προσέφερες για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων».

«Δεν μοιάζουμε. Εμείς δεν προσκυνήσαμε και δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε, όπως εσύ για να γίνεις υπουργός και το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε» του είπε σε υψηλούς τόνους, ρωτώντας τον αν «εσύ κοιμάσαι τα βράδια, όταν σε ένα βράδυ έδιωξες 2.500 γιατρούς καταστρέφοντας την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

«Κουνείς τώρα το δάχτυλο, όταν πετσόκοψες την δαπάνη για την δημόσια υγεία και περίθαλψη χωρίς να ακουμπήσεις ούτε μια τρίχα από το σύστημα που γεννούσε την υπερτιμολόγηση και την διαφθορά» συνέχισε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι «η χώρα δεν είναι αποικία».

«Υπογράψαμε έναν συμβιβασμό για να μην έρθει το χάος. Το μέρισμα είναι από την υπεραπόδοση των εσόδων. Εσύ με ποιον είσαι; Είσαι με την ελληνική κυβέρνηση ή με τον Σόιμπλε; Τι θα κάνετε σήμερα στην ονομαστική ψηφοφορία και αφήστε τα σάπια» σημείωσε ο κ. Πολάκης, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη του είπε «εγώ κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, διότι δεν με βαστούν. Εσένα σε βαστούνε για το ΚΕΕΛΠΝΟ τα ραβασάκια που στέλνατε εσύ και η γυναίκα σου για διορισμούς».

Αναφερθείς στο ΚΕΕΛΠΝΟ μίλησε για «ένα σύστημα που το ταΐζατε με τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ διαφημιστικής δαπάνης και ενώ καταστρέφατε το σύμπαν στην υγεία, σας παρουσίαζαν ως τους καλύτερους υπουργούς του γαλαξία».

Η καταγγελία του κ. Πολάκη για «ραβασάκια» προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλεις με τον κ. Γεωργιάδη έξαλλο να του φωνάζει: «Να φέρεις τώρα τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου. Δεν θα κρύβεσαι, ρε γαϊδούρι στην ασυλία σου. Να αρθεί η ασυλία σου, παλιοψεύταρε κρητίκαρε». «Ή θα φέρει εδώ τα ραβασάκια ή θα γίνει εδώ της Κρήτης».

Έντονη ήταν και η αντίδραση από τα έδρανα της ΝΔ του βουλευτή Μ. Σαλμά, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τον κ. Πολάκη για σκάνδαλο υπερτιμολογήσεων με τις αρθροσκοπήσεις και ο κ. Σαλμάς έχει καταθέσει μήνυση.

«Ο Πολάκης είναι κατηγορούμενος από μένα με μήνυση και αντί να έχει την ανδρεία να πάει να με κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμιση, πήγε στην Επιτροπή της Βουλής και παρακάλεσε να μην του άρουν την ασυλία» είπε, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν πήγα να παρακαλέσω φαρμακοβιομήχανους να μου δώσουν ασθενοφόρο να το πάω στα Σφακιά, για να βγω δήμαρχος στα Σφακιά».

Μάλιστα ακούστηκε να τον αποκαλεί «αλητήριο», προειδοποιώντας τον ότι «θα σε κλείσω φυλακή».

«Η μήνυση που μου έκαμε ο Σαλμάς είναι γιατί όπως φαίνεται μέσα από μια σκανδαλωδέστατη διαδικασία, τιμολόγησε με κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο πράξη στο ιατρείο του στα 1.500 ευρώ ενώ την τιμολογήσαμε στα 300 ευρώ και έφερες τιμολόγια για να πληρωθείς 850.000 ευρώ, όμως όχι μόνο δεν θα τα πάρεις αλλά θα ζητηθούν από τον ΕΟΠΠΥ να φέρεις και τα άλλα πίσω».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024