Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγνοια για τον πάγο στα μέτρα του χρέους δηλώνουν ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης

Άγνοια για τον πάγο στα μέτρα του χρέους δηλώνουν ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης

Για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την απόφαση του Γ.Ντάισελμπλουμ να παγώσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος μιλούν υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο πρακτορείο MNI, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «βιαστική και ανακριβή» της σχετική δήλωση-απόφαση του προέδρου του Eurogroup. «Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση δεν είναι ομόφωνη» τονίζει υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης, θέμα που έθεσε και ο γάλλος υπουργός Μ.Σαπέν.

Για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την απόφαση του προέδρου του Εurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ, να παγώσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μιλούν υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο πρακτορείο MNI, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «βιαστική και ανακριβή» της σχετική δήλωση-απόφαση του προέδρου του Eurogroup.

«Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή δεν είναι ομόφωνη» τονίζει υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης, θέμα που έθεσε και ο γάλλος υπουργός Μ.Σαπέν.

H στάση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν συμφωνήθηκαν τα μέτρα για την ελάφρυνση χρέους, δήλωσε o Σαπέν. Ερωτηθείς δε για την ανακοίνωση του ESM περί παγώματος των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι μόνο μια νέα απόφαση του Eurogroup μπορεί να παγώσει τα όσα ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου.

Δεν ενημερώθηκαν οι ΥΠΟΙΚ του Eurogroup

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παγώσει την προώθηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων, υποστηρίζει το πρακτορείο MNI.

Ενας εξ’ αυτών δήλωσε: προσωπικά δεν είχα ενημερωθεί για την απόφαση που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ. Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι υπουργοί, αν κάποιος, είχε ενημερωθεί και πως πάρθηκε η απόφαση. Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή δεν είναι ομόφωνη.

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι αν δεν υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τότε δεν υπάρχει ομοφωνία και για να «παγώσουν».

«Όλα γίνονται περίπλοκα χωρίς λόγο, οι εντάσεις αυξάνονται και οι αγορές έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι καλό», σχολίασε.

Η Κομισιόν θα ενέκρινε τον μποναμά Τσίπρα

Υψηλόβαθμη πηγή είπε δε ότι η Κομισιόν θα είχε εγκρίνει εάν της είχε ζητηθεί γνωμοδότηση, την παροχή έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, υπογραμμίζοντας ότι το λάθος είναι ότι δεν επικοινωνήθηκε στους δανειστές πριν ανακοινωθεί.

Εκτίμησε πάντως ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις η απόφαση για το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων μπορεί να αναστραφεί.

A.T


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024