Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μόσχα λέει πως συνομιλεί «ευκολότερα με την Τουρκία από ό,τι με τις ΗΠΑ»

Η Μόσχα λέει πως συνομιλεί «ευκολότερα με την Τουρκία από ό,τι με τις ΗΠΑ»

Καθώς η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου παραμένει στον αέρα, η Ρωσία ρίχνει βέλη στην Ουάσινγκτον για τις διαβουλεύσεις επί του Συριακού λέγοντας πως έχει γίνει «ευκολότερο να συνομιλεί με την Τουρκία παρά με τις ΗΠΑ». O ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ρωσικό RIA, πως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «χώρος στείρων συζητήσεων».

Καθώς η εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου παραμένει στον αέρα, η Ρωσία ρίχνει βέλη στην Ουάσινγκτον για τις διαβουλεύσεις επί του Συριακού λέγοντας πως έχει γίνει «ευκολότερο να συνομιλεί με την Τουρκία παρά με τις ΗΠΑ».

Την Τετάρτη, Μόσχα και Άγκυρα συνεχίζουν τις επαφές για τη συμφωνία απομάκρυνσης αμάχων και αντικαθεστωτικών από το ανατολικό Χαλέπι, η οποία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αναπληρωτής ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ είπε πως η Μόσχα έφτασε σε «συνεννοήση» την Τρίτη με την Τουρκία για τη διοργάνωση της εκκένωσης. Η Τουρκία από την πλευρά της, όπως ανέφερε ο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, είπε πως συνεχίζει τις επαφές με τη Μόσχα αλλά και με το Ιράν για το ζήτημα.

O ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ρωσικό RIA, πως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «χώρος στείρων συζητήσεων».

Ξεχωριστά, ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εωξτερικών Αντρέι Κέλιν είπε ότι «από όσα καταλαβαίνω, για εμάς είναι πολύ πιο απλό να κάνουμε συμφωνίες με την Τουρκία από ό,τι με τους Αμερικανούς».

«Γύρω από το Χαλέπι υπάρχει ένα περίπλοκο πλαίσιο διαπραγμάτευσης» είπε επίσης ο Κέλιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024