Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση ο στόχος των επαφών Τσίπρα

Πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση ο στόχος των επαφών Τσίπρα

Εβδομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση ξεκινά για το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει το κλείσιμό της το συντομότερο δυνατόν, γνωρίζοντας πως τον Φεβρουάριο θα κριθεί εν πολλοίς η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ και την Παρασκευή, στο Βερολίνο, με την Άνγκελα Μέρκελ.

Εβδομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση ξεκινά για το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει το κλείσιμό της το συντομότερο δυνατόν, γνωρίζοντας πως τον Φεβρουάριο θα κριθεί εν πολλοίς η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, χωρίς το οποίο δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές.

Την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάρτιν Σουλτς, και την Παρασκευή, στο Βερολίνο, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με τα Νέα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη στο Βερολίνο καθώς μέσα από το ραντεβού με την καγκελάριο ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να υπερβεί το εμπόδιο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να πείσει τη συνομιλήτριά του πως είναι προς όφελος όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς να μπλοκάρει στις αξιώσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα την περίοδο μετά το 2018. Αποψη που φαίνεται πως δεν βρίσκει καθόλου αντίθετο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το ισχυρό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ θα είναι πως η Ελλάδα σηκώνει μόνη της το βάρος της προσφυγικής κρίσης, άρα χρειάζεται στήριξη, ενώ δεν αποκλείεται να υπονοήσει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν θα φοβηθούν τη σύγκρουση.

Κυβερνητικές πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης και των ισορροπιών παραδέχονται, πάντως, ότι η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται επίμονα τη λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2019 και 2020 και επαναλαμβάνει πως κάτι τέτοιο δεν αφορά το τρέχον πρόγραμμα στο οποίο η ίδια δείχνει συνέπεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024