Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί δημοσίως το σύμμαχο Ριάντ

Όταν ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί δημοσίως το σύμμαχο Ριάντ

Μία ακόμη διπλωματική γκάφα μετρά ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν δίστασε να ασκήσει δημοσίως κριτική στο συμμαχικό Ριάντ και την Τεχεράνη. Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη, την οποία δημοσιεύει ο Guardian, ο Τζόνσον κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν ότι διεξάγουν «πολέμους δι' αντιπροσώπων».

Μία ακόμη διπλωματική γκάφα μετρά ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν δίστασε να ασκήσει δημοσίως κριτική στο συμμαχικό Ριάντ και την Τεχεράνη. Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη, την οποία δημοσιεύει ο Guardian, ο Τζόνσον κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν ότι διεξάγουν «πολέμους δι’ αντιπροσώπων».

«Υπάρχουν πολιτικοί αξιωματούχοι που διαστρεβλώνουν και καταχρώνται τη θρησκεία και τους διάφορους κλάδους της ίδιας θρησκείας με στόχο να επιτύχουν τους πολιτικούς στόχους τους. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ολόκληρης της περιοχής» δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

«Η τραγωδία για μένα είναι ότι δεν υπάρχει αρκετά ισχυρή ηγεσία. Δεν υπάρχουν αρκετοί αξιωματούχοι με ανάστημα, οι οποίοι να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν πέρα από την ομάδα τους, σουνιτική ή σιιτική» πρόσθεσε ο Τζόνσον προτού καταφερθεί πιο συγκεκριμένα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, συμμάχου της Βρετανίας στην περιοχή, και του Ιράν.

«Γι’ αυτό έχουμε τους Σαουδάραβες, το Ιράν, που εγκαθίστανται, παίζουν τους μαριονετίστες και διεξάγουν πολέμους δι’ αντιπροσώπων» σχολίασε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επιχείρησε ωστόσο να μειώσει τη σημασία των δηλώσεών του. «Είμαστε σύμμαχοι με τη Σαουδική Αραβία και την υποστηρίζουμε στις προσπάθειές της να καταστήσει ασφαλή τα σύνορά της» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «το να ισχυριστεί κανείς το αντίθετο θα ήταν ψευδές και θα αποτελούσε κακή ερμηνεία των γεγονότων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024