Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ισραήλ ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο

Στο Ισραήλ ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο

Από την καθηγήτριά του στο ΕΜΠ και υπεύθυνη του έργου Αντωνία Μοροπούλου ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την αποκατάσταση του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. «Το έργο θα μείνει στην ιστορία» είπε ο πρωθυπουργός στον πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου και ακολουθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

«Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία» είπε ο πρωθυπουργός στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ.

«Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή» συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, η οποία τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται και τους έδειξε και τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.

Η κ. Μοροπούλου εξήγησε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και χρησιμοποιείται ως υλικό το τιτάνιο, ενώ ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι, πέραν των άλλων, όπως είπε και ο ίδιος, είναι και μηχανικός.

Σημειώνουμε ότι η κ. Μοροπούλου ήταν καθηγήτρια του κ. Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός σπούδαζε στο ΕΜΠ και τους συνδέει μια προσωπική σχέση από τότε.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και από εκεί πήγε με τα πόδια ως το Πατριαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης και η κ. Μοροπούλου και όλοι μαζί, με πομπή, όπως προβλέπει το σχετικό τελετουργικό, κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο. Εκεί υπήρχαν και αρκετοί προσκυνητές και τουρίστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την επίσκεψη και να φωτογραφίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.

Συνάντηση με Νετανιάχου

Να γίνει στη Θεσσαλονίκη η επόμενη τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στον ισραηλινό ομόλογό του Μπένζαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν και εξέτασαν την πορεία της διμερούς συνεργασίας.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και στον αγροδιατροφικό τομέα.

Θα ακολουθήσει η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Στο τέλος της τριμερούς συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους από τους τρεις ηγέτες και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024