Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπερνάρ Καζνέβ, ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Μπερνάρ Καζνέβ, ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Μπερνάρ Καζνέβ, ο έως πρότινος υπουργός Εσωτερικών, θα αντικαταστήσει τον Μανουέλ Βαλς στον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. «Είναι μία ισχυρή προσωπικότητα, με εμπειρία στις υποθέσεις της χώρας», σχολίασε πηγή από το περιβάλλον το γάλλου προέδρου.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ, ο έως πρότινος υπουργός Εσωτερικών, θα αντικαταστήσει τον Μανουέλ Βαλς στον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Είναι μία ισχυρή προσωπικότητα, με εμπειρία στις κυβερνητικές υποθέσεις», σχολίασε πηγή από το περιβάλλον το γάλλου προέδρου για την επιλογή του 53χρονου Καζνέβ.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση-έκπληξη του Ολάντ ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Βαλς ανακοίνωσε τη Δευτέρα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα της Κεντροαριστεράς της Γαλλίας.

Ο Βαλς υπέβαλε την παραίτησή του στον Ολάντ την Τρίτη το πρωί, προκειμένου να επικεντρωθεί στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Καζνέβ αναμένεται να ανακοινώσει της σύνθεση της νέας κυβέρνησης αργότερα την Τρίτη, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε έναν ριζικό μετασχηματισμό για τους επόμενους πέντε μήνες που απομένουν έως τις προεδρικές εκλογές, την άνοιξη. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Μπρινό λε Ρου, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των γάλλων Σοσιαλιστών.

Από τους πιο στενούς και πιστούς συνεργάτες τού Ολάντ, ο Καζνέβ ήταν πολύ λίγο γνωστός στους Γάλλους έως ότου ανέλαβε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το 2012. Βουλευτής από τα 1997 και δήμαρχος του Σερμπούρ την περίοδο 2001 – 2012, ο Καζνέβ ανέλαβε χρέη υπουργού Προϋπολογισμού, μετά την απομάκρυνση του Ζερόμ Καουζάκ, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας του σκανδάλου φοροδιαφυγής.

Στο υπουργείο Εσωτερικών προωθήθηκε το 2014, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει σημαντικές κρίσεις όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τη Νίκαια, με τους συνολικά 250 νεκρούς, καθώς και το προσφυγικό.

Στα μεγάλα του πλεονεκτήματα, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της Γαλλίας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, προσμετρήθηκε κυρίως η νηφαλιότητά του και η εν γένει διακριτικότητά του σε δύσκολες στιγμές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024