Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουδέν νεότερο προς το παρόν για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων

Ουδέν νεότερο προς το παρόν για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων

Ουδέν νεότερο, προς το παρόν τουλάχιστον, σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας του κόμματος στον Περισσό με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων, όπως της ΝΔ, του Ποταμιού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ! Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ζαμπίρας, ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι «δεν έχουμε πολλά να πούμε προς το παρόν».

Ουδέν νεότερο, προς το παρόν τουλάχιστον, σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας του κόμματος στον Περισσό με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων, όπως της ΝΔ, του Ποταμιού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ! Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ζαμπίρας, ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι «δεν έχουμε πολλά να πούμε προς το παρόν».

Όπως διευκρίνισε, η ΑΔΑΕ έχει ενημερωθεί για τις καταγγελίες αυτές επισήμως από το ΚΚΕ και έχει συγκροτηθεί διευρυμένη ομάδα ελέγχου, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στον Περισσό για να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες και συνεχίζει τους ελέγχους (σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους κλπ.). Όπως όμως εξήγησε, «είμαστε στην αρχική φάση». «Όταν θα έχουμε κάποια στοιχεία θα μπορούμε να δώσουμε μια πληρέστερη εικόνα», είπε στους βουλευτές, ενώ επιβεβαίωσε ότι από πλευράς ΟΤΕ, μετά από τεχνικό έλεγχο που έγινε, δηλώνεται ότι δεν βρέθηκε τίποτα. Πάντως είπε ότι «εμείς κάνουμε τους δικούς μας ελέγχους».

Ενημερώνοντας τους βουλευτές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ.Παφίλης περιέγραψε τις συνέβαινε ώστε να κινηθούν οι υποψίες για συνακροάσεις και παρακολουθήσεις. «Καλούσε κάποιο νούμερο από απόκρυψη και όταν απαντούσε το τηλεφωνικό κέντρο, απαντούσαν ταυτόχρονα η ΝΔ, το Ποτάμι ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε συνακρόαση με άλλους και τουλάχιστον τρία κόμματα. Αυτό επαναλήφθηκε πάρα πολλές φορές», είπε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «υπάρχει τρίτο κέντρο που οργανώνει όλα αυτά» και ότι μετά από τους τεχνικούς ελέγχους του ΟΤΕ, ο Οργανισμός «λέει ότι δεν είναι δικό του πρόβλημα και ότι δεν είναι μέσα από τις δικές του τις γραμμές». Ο κ. Παφίλης είπε ότι πρέπει να αποκωδικοποιηθεί η απόκρυψη,«ποιος ήταν αυτός που καλούσε». «Δεν ξέρουμε τι διαστάσεις θα έχει το θέμα αυτό. Όσοι εμπλέκονται πρέπει να δώσουν πειστική απάντηση. Δεν είναι κάποιος τυχαίος. Υπάρχει κέντρο, αλλά δεν ξέρουμε χωρίς στοιχεία ανεύθυνα να πούμε ποιος είναι», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να αρθεί το απόρρητο των συνομιλιών, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι αριθμοί που κρύβονταν πίσω από την απόκρυψη, χρειάζεται να εκδοθεί σχετικό βούλευμα. «Τότε θα είναι ανακοινώσιμα τα νούμερα που είναι πίσω από την απόκρυψη», είπαν οι αρμόδιοι της ΑΔΑΕ.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις καταγγελίες του ΚΚΕ επιχείρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίο κάλεσε σε ανοιχτή ακρόαση από το κινητό του το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και το τηλεφωνικό κέντρο της Χ.Α. και τα έβαλε να συνομιλήσουν μεταξύ τους, για να υποστηρίξει ότι οι συνακροάσεις είναι δυνατές ακόμα και από παιδιά της πέμπτης Δημοτικού. Ο κ. Παφίλης αντέδρασε λέγοντας: «Θα έχουμε σώου Κασιδιάρη τώρα; Εκτός αν φοβάται κανένας μην βγει η απόκρυψη…», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπ. Λυκούδης παρατήρησε ότι «έχουμε οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι λόγω της τεχνολογίας δεν διασφαλίζεται το απόρρητο των επικοινωνιών». «Αυτά συνέβαιναν την δεκαετία του ‘60», είπε, ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Τασία Χριστοδουλοπούλου, διερωτήθηκε: «Δεν το γνωρίζατε αυτό;», ενώ και ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚΕυ. Βενιζέλου σχολίασε: «Δεν έχετε δει την ταινία “Παιχνίδια Πολέμου”;».

Πάντως, αποχωρώντας από την Βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους παραδέχθηκε ότι δεν είμαστε πλήρως διασφαλισμένοι όσον αφορά το απόρρητο των επικοινωνιών και ότι είμαστε εκτεθειμένοι, επισημαίνοντας ότι στις μέρες μας η μόνη ασφαλής μέθοδος είναι …τα γραπτά μηνύματα στο χαρτί.

Ήδη το ΚΚΕ γνωστοποίησε στον αρμόδιο Εισαγγελέα την πρόθεσή του να υποβάλει αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, για τις εισερχόμενες κλήσεις που σχετίζονται με την καταγγελία που έκανε για τις «συνακροάσεις».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024