Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ανασκαφές της Αρχαίας Αγοράς για πρώτη φορά στο Cosmote History

Οι ανασκαφές της Αρχαίας Αγοράς για πρώτη φορά στο Cosmote History

H COSMOTE TV σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Σχολή Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣ) παρουσιάζει μία σειρά από ταινίες μικρού μήκους, που καταγράφουν τις αρχαιολογικές ανασκαφές και την ανακάλυψη αγαλμάτων στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, την περίοδο 1931-1933 και που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το σπάνιο αρχειακό υλικό ηλικίας άνω των […]

H COSMOTE TV σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Σχολή Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣ) παρουσιάζει μία σειρά από ταινίες μικρού μήκους, που καταγράφουν τις αρχαιολογικές ανασκαφές και την ανακάλυψη αγαλμάτων στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, την περίοδο 1931-1933 και που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το σπάνιο αρχειακό υλικό ηλικίας άνω των 80 χρόνων, που θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY, απεικονίζει, μεταξύ άλλων, την ανακάλυψη του αγάλματος της Νίκης του 4ου αιώνα π.Χ., που σήμερα εκτίθεται στο μουσείο Αρχαίας Αγοράς, ενώ αποτυπώνει το εξαιρετικά δύσκολο έργο της ανασκαφής του αρχαιολογικού χώρου από διάσημους αρχαιολόγους, όπως η Ντόροθι Μπερ και ο -διευθυντής της ανασκαφής- Θίοντορ Λέσλι Σίαρ.

Η ιστορική τεκμηρίωση των φιλμ έγινε από τη διευθύντρια του Αρχείου της ΑΣΚΣ, Δρ. Ναταλία Βογκέικωφ. Τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ θα προβληθούν με γραφικά τα οποία θα συνοδεύει ιστορική αφήγηση, από τη Δευτέρα 5 έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου κατά τις 21.00, στο κανάλι COSMOTE HISTORY.

Για τη δημόσια προβολή του, το βίντεο της ανασκαφής έχει υποστεί επεξεργασία και ψηφιοποίηση από ιστορικούς της σχολής και αρχαιολόγους, σε συνεργασία με την COSMOTE TV.

Το COSMOTE HISTORY είναι το μοναδικό κανάλι που είναι αφιερωμένο στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Σήμερα, η COSMOTE TV συνεργάζεται με περισσότερους από 150 διανομείς και παραγωγούς παγκοσμίως για το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY, ενώ πάνω από το 75% του περιεχομένου είναι ελληνικής παραγωγής.

entertainment.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024