Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών με τη Σερβία

Μητσοτάκης: Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών με τη Σερβία

Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών Ελλάδας - Σερβίας «βλέπει» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον σέρβο πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και με τον σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς. «Εκτιμώ ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών. Υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα» τόνισε.

Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών Ελλάδας – Σερβίας «βλέπει» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον σέρβο πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και με τον σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως είπε μετά τις συναντήσεις, υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Εκτιμώ ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών μας δεσμών. Υπάρχει η δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία, αλλά και προώθηση των σερβικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχουν περιθώρια προσέλκυσης περισσότερων Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα, αλλά και αύξησης του αριθμού των Ελλήνων που ταξιδεύουν στη Σερβία. Το διμερές εμπόριο έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, δεδομένων και των μεγεθών των δύο οικονομιών» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι οι δύο χώρες αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες της Σερβίας να μπει στην ΕΕ και συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό.

«Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τον πρωθυπουργό της Σερβίας για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό. Είναι πολύ εύκολο, στις μέρες μας, να λες στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει. Είναι σαφώς πιο δύσκολο, να προχωράς σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν βραχυπρόθεσμο κόστος, αλλά παράγουν αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση» είπε.

Παράλληλα, με τον σέρβο πρωθυπουργό συζήτησαν και τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης και τόνισαν ότι συμφωνούν πως τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024