Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλέπι: Κερδίζει έδαφος ο στρατός καταλαμβάνοντας και δεύτερη συνοικία

Χαλέπι: Κερδίζει έδαφος ο στρατός καταλαμβάνοντας και δεύτερη συνοικία

Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ κερδίζουν έδαφος παίρνοντας σε διάστημα 48ώρου τον έλεγχο και δεύτερης κατοικημένης περιοχής στο ανατολικό Χαλέπι που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Εκατοντάδες άμαχοι τρέπονται σε φυγή από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες κατευθυνόμενοι όχι μόνο προς άλλες περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, αλλά και στην κυβερνητική πλευρά. Περίπου 275.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι παραμένουν αποκλεισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι χωρίς τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ κερδίζουν έδαφος παίρνοντας σε διάστημα 48ώρου τον έλεγχο και δεύτερης κατοικημένης περιοχής στο ανατολικό Χαλέπι που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Εκατοντάδες άμαχοι τρέπονται την ίδια στιγμή σε φυγή από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες κατευθυνόμενοι προς περιοχές που ελέγχει το καθεστώς στο δυτικό Χαλέπι.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι με την υποστήριξη των συμμάχων του κατέλαβε και έχει πλέον τον «πλήρη έλεγχο» της συνοικίας Τζαμπάλ Μπάντρο, η οποία βρίσκεται δίπλα στη συνοικία Χανάνο, την οποία ελέγχουν από το Σάββατο οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 1.500 άμαχοι πέρασαν στο ελεγχόμενο από την κυβέρνηση δυτικό Χαλέπι. Τα ρωσικά μέσα μετέδωσαν ταυτόχρονα ότι μόνο από τη συνοικία Τζαμπάλ Μπάντρο έφυγαν 900 άμαχοι, ανάμεσά τους 119 παιδιά, προτού εισβάλει ο στρατός.

Η απώλεια του ελέγχου των δύο συνοικιών αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα μέχρι στιγμής για τους αντάρτες στο Χαλέπι. Διαφαίνεται ότι χάνουν έδαφος γρήγορα από τις κυβερνητικές δυνάμεις που τους επιτίθενται από τα ανατολικά με στόχο να «κόψουν» στα δύο το σημαντικότερο αστικό προπύργιό τους, σημειώνει το BBC.

Η κατάληψη του Χανάνο συνιστά στρατηγικής σημασίας νίκη για τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, αλλά και συμβολικής καθώς ήταν η πρώτη συνοικία που κατέλαβαν οι αντάρτες στο Χαλέπι το 2012.

Περίπου 275.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι παραμένουν αποκλεισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι χωρίς τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες.

Η επιχείρηση του στρατού για την ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπίου βρίσκεται στην 13 ημέρα. Περίπου 219 άμαχοι, ανάμεσά τους 27 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024