Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H γαλλική Δεξιά διαλέγει υποψήφιο για τις κάλπες, και ίσως τον επόμενο πρόεδρο

H γαλλική Δεξιά διαλέγει υποψήφιο για τις κάλπες, και ίσως τον επόμενο πρόεδρο

Τα τμήματα σε όλη την Γαλλία άνοιξαν το πρωί της Κυριακής για την τελική μάχη στο στρατόπεδο της Δεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών: H εκλογική βάση επιλέγει μεταξύ του Φρανσουά Φιγιόν και του Αλέν Ζιπέ ποιον θα στείλει στην κάλπη Απριλίου/Μαΐου -με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πιθανό όποιος από τους δύο επικρατήσει, να καταλήγει στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ενισχυμένη η προσέλευση, με ορμή εμφανίζεται ο Φιγιόν, έχοντας κυριαρχήσει στον πρώτο γύρο και παίρνοντας την στήριξη του ηττημένου Σαρκοζί.

Τα τμήματα σε όλη την Γαλλία άνοιξαν το πρωί της Κυριακής για την τελική μάχη στο στρατόπεδο της Δεξιάς εν όψει των προεδρικών εκλογών: H εκλογική βάση επιλέγει μεταξύ του Φρανσουά Φιγιόν και του Αλέν Ζιπέ ποιον θα στείλει στην κάλπη Απριλίου/Μαΐου -με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πιθανό όποιος από τους δύο επικρατήσει, να καταλήγει στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ενισχυμένη η προσέλευση, με ορμή εμφανίζεται ο Φιγιόν, έχοντας κυριαρχήσει στον πρώτο γύρο και παίρνοντας την στήριξη του ηττημένου Σαρκοζί.

Στη μάχη της Κυριακής, ο μεν Φιγιόν κατεβαίνει με ένα πρόγραμμα για «θαρραλέες μεταρρυθμίσεις» μείωσης του κράτους και περικοπής δημόσιων δαπανών, ενώ Ζιπέ παρουσιάζεται πιο ήπιος και απορρίπτει το πρόγραμμά του ανθυποψηφίου του ως «βάναυσο» και μη ρεαλιστικό.

Μετά το μεσημέρι, η προσέλευση εμφανιζόταν ενισχυμένη σε σχεσή με τον πρώτο γύρο: Είχαν ψηφίσει περίπου 1,27 εκατ. πολίτες, αύξηση της τάξη του 10 με 15% σύμφωνα με την επιβλέπουσα επιτροπή. Η ροή αποτελεσμάτων αναμένεται να ξεκινήσει στις 21:30 ώρα Αθήνας.

Τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει ο Φιγιόν: Στον πρώτο γύρο είχε βγει πρώτος με 16 μονάδες, ενώ πήρε αμέσως την στήριξη του αποκλεισθέντα Νικολά Σαρκοζί (όπως και των μικρότερων υποψηφίων Μπρούνο λε Μερ και Ζαν-Φρεντερίκ Πουασόν). Τον Αλέν Ζιπέ στήριξαν οι άλλοι δύο «μικροί ηττημένοι» του πρώτου γύρου, Ναταλί κοσιουσκό-Μοριζέ και Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

Η διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου της Δεξιάς είναι ανοικτή, κάτι που προσθέτει μία ακόμη μεταβλητή: Στα τμήματα μπορεί να προσέλθουν και πολίτες που δεν θα ψηφίσουν δεξιά για να αποκλείσουν τον υποψήφιο που τους απωθεί περισσότερο.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Ζιπέ έχει επικεντρώσει την τελευταία εβδομάδα την επίθεσή του στο «βάναυσο συντηρητισμό» του Φιγιόν, δίνοντας επίσης ιδιαίτερο βάρος σε κοινωνικά συντηρητικές του θέσεις, όπως την αντίθεση σε κινήσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024