Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μοσκοβισί: Έφτασε η ώρα να συζητήσουμε για το χρέος

Πεπεισμένος ότι πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για τη συζήτηση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο Πιερ Μοσκοβισί λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα. «Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το 'success story' που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται» λέει.

Πεπεισμένος ότι πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για τη συζήτηση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. «Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το ‘success story’ που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται» λέει.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», με αφορμή την επίσκεψή του τη Δευτέρα στην Αθήνα, ο ευρωπαίος επίτροπος δηλώνει: «Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο Eurogroup. Η συμφωνία του Μαΐου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία των βημάτων -με τρία πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων, που μένει να συμφωνηθούν.

» Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο» αναφέρει.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, απαντά: «Το πρόγραμμα του ΕΜΣ χτίστηκε πάνω στην αποδοχή συγκεκριμένων στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος έως το τέλος του προγράμματος και το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Ο στόχος αυτός επανασυμφωνήθηκε τον Μάιο από το Eurogroup και υπογραμμίστηκε η σημασία μιας ισχυρής δημοσιονομικής τροχιάς».

Για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αναφέρει: «Νομίζω ότι είναι απολύτως εφικτό να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού τις επόμενες ημέρες, στη βάση της οποίας οι ελληνικές Αρχές στη συνέχεια θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Αναφερόμενος στο «αγκάθι» των αλλαγών στην αγορά εργασίας, ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, προσθέτοντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος από τα κλιμάκια των τεχνικών αποστολών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024