Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Συνελήφθη 47χρονος για τη δολοφονία στον οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων

Γαλλία: Συνελήφθη 47χρονος για τη δολοφονία στον οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 47χρονο άνδρα στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία εργαζόμενης σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων, κοντά στο Μονπελιέ. Ο συλληφθείς είχε εργαστεί στο ίδρυμα κατά το παρελθόν. Ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ δήλωσε ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά δεν συνδέεται με «ισλαμιστική τρομοκρατία».

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν 47χρονο άνδρα στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία εργαζόμενης σε οίκο ευγηρίας ιεραποστόλων, κοντά στο Μονπελιέ. Ο συλληφθείς είχε εργαστεί στο ίδρυμα κατά το παρελθόν. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά οι Αρχές δεν βλέπουν σύνδεση με «ισλαμιστική τρομοκρατία».

Ο 47χρονος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και κρατείται, ανέφερε ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ.

Πρόκειται για έναν πατέρα δύο παιδιών που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στο σώμα αλεξιπτωτιστών αλλά δεν ήταν στρατιωτικός καριέρας. Πριν «πολύ καιρό» είχε εργαστεί στον οίκο ευγηρίας, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος και ζούσε κάνοντας διάφορες μικροδουλειές, κυρίως όμως επισκεύαζε ποδήλατα.

Οι αρχές είχαν αποκλείσει από νωρίς την πιθανότητα η επίθεση να συνδέεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία και είχαν στρέψει τις έρευνές τους σε πρόσωπα που σχετίζονταν με τον οίκο ευγηρίας. Ένα όχημα που βρέθηκε κοντά στο κτίριο, στο Μονφεριέ-σιρ-Λε, οδήγησε τους αστυνομικούς στον ύποπτο ο οποίος ζει σε ένα διπλανό χωριό, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων.

Ο δράστης της επίθεσης μαχαίρωσε και σκότωσε μία εργαζόμενη. Δεν πείραξε όμως κανέναν από τους 59 ηλικιωμένους πρώην ιεραποστόλους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ζουν πρώην ιεραπόστολοι της Εταιρείας Αφρικανικών Αποστολών, μιας οργάνωσης Ευρωπαίων, Αφρικανών και Ασιατών Καθολικών ιεραποστόλων που αριθμεί περίπου 1.000 μέλη, ιερείς και λαϊκούς. Οι ηλικιωμένοι, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ανάπηροι, δεν αντιλήφθηκαν καθόλου την επίθεση και «ξύπνησαν όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος του Μονπελιέ, Πιερ-Μαρί Καρέ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024