Κινητοποιήσεις στο βόρειο Αιγαίο ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ
Με απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήρια σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, αντιδρούν οι τοπικοί επαγγελματικοί κι επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση.
Με απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήρια σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, αντιδρούν οι τοπικοί επαγγελματικοί κι επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση.
Η συγκέντρωση στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε Χίο και Σάμο.
Από το μέγεθος αυτών των συγκεντρώσεων αναμένεται να κριθεί η περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα με αίτημα την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ειδικά για τα νησιά, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές οικονομίες από το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των επιστημονικών-επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων της Λέσβου, «επιδιώκεται να νεκρώσει η Λέσβος, με κλειστές όλες τις επιχειρήσεις και υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι από όλα τα χωριά, ώστε να γίνει μαζική κάθοδός τους στη Μυτιλήνη, στον χώρο της πλατείας Σαπφούς, όπου θα γίνουν ομιλίες και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες». Όπως σημειώνεται από το Συντονιστικό, αναμένεται να ζητηθεί και συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Λέσβου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων της Λέσβου, με προσκεκλημένους τους βουλευτές, τον γενικό γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, την περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Λέσβου. Από τους βουλευτές θα ζητηθεί η κατάθεση τροπολογίας για την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του βορείου Αιγαίου, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442