Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών στην Κεντρική Αμερική

Ισχυρός σεισμός 7 βαθμών στην Κεντρική Αμερική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, έγινε αισθητή σε χώρες στο Ελ Σαλβαδόρ, την Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα στην Κεντρική Αμερική την Πέμπτη. Εκκενώθηκαν παράκτικες περιοχές έπειτα από προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγες ώρες αργότερα. Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε στη Νικαράγουα εξαιτίας και του κυκλώνα Ότο που πλήτει την περιοχή.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, έγινε αισθητή στο Ελ Σαβαδόρ, την Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα στην Κεντρική Αμερική την Πέμπτη για να ακολουθήσει προειδοποίηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι, η οποία ήρθε λίγες ώρες αργότερα.

Η δόνηση, εστιακού βάθους 33 χιλιομέτρων, έχει επίκεντρο περίπου 154 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο στο Ελ Σαλβαδόρ.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα σεισμικά κύματα ύψους έως ένα μέτρο στις ακτές του Ελ Σαβαδόρ και της Νικαράγουα στον Ειρηνικό, σε ακτίνα 300 χλμ από το επίκεντρο.

{{{ map }}}Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι υπάρχει κίνδυνος οι παράκτιες περιοχές της χώρας να πληγούν από τσουνάμι και δόθηκε εντολή για απομάκρυνηση των κατοίκων από τις παράκτιες περιοχές που απειλούνται.

Η προειδοποίηση ήρθη περίπου δύο ώρες αργότερα.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής λάβει αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε την ίδια στιγμή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη χώρα εξαιτίας του σεισμού, αλλά και λόγω του κυκλώνα Ότο ο οποίος πλήττει από νωρίτερα την Πέμπτη περιοχές του κεντροαμερικανικού κράτους.

Το προκαταρκτικό μέγεθος του σεισμού ήταν 7,2 βαθμοί βάσει της μέτρησης της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS, η οποία στη συνέχεια υποβάθμισε το μέγεθος σε 7 βαθμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024