Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Η Μιανμάρ επιδιώκει εθνοκάθαρση των Ροχίνγκια

Αξιωματούχος του ΟΗΕ: Η Μιανμάρ επιδιώκει εθνοκάθαρση των Ροχίνγκια

Η Μιανμάρ επιδιώκει την εθνοκάθαρση της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια από το έδαφός της, καταγγέλλει ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στο BBC. O Τζον ΜακΚίσικ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι ένοπλες δυνάμεις δολοφονούν Ροχίνγκια στο κρατίδιο Ραχίν, αναγκάζοντας πολλούς Ροχίνγκια να μεταναστεύσουν στο Μπανγκλαντές.

Η Μιανμάρ επιδιώκει την εθνοκάθαρση της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια από το έδαφός της, καταγγέλλει ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στο BBC.

O Τζον ΜακΚίσικ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι ένοπλες δυνάμεις δολοφονούν Ροχίνγκια στο κρατίδιο Ραχίν, αναγκάζοντας πολλούς Ροχίνγκια να μεταναστεύσουν στο Μπανγκλαντές.

Η κυβέρνηση αρνείται τις καταγγελίες για βαρβαρότητα και εκπρόσωπός της δήλωσε «μεγάλη απογοήτευση» για τα σχόλια του αξιωματούχου.

Τον Μάιο του 2015, η κυβέρνηση της Μιανμάρ είχε υιοθετήσει αμφιλεγόμενο νόμο περί οικογενειακού προγραμματισμού, ο οποίος σύμφωνα με οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στοχεύει τη μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκια που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της μεταναστευτικής κρίσης στη Νοτιοανατολική Ασία.

Οι μετανάστες Ροχίνγκια της Μιανάμαρ είναι μια μουσουλμανική μειονότητα χωρίς πατρίδα, η οποία θεωρείται από τον ΟΗΕ ένας από τους περισσότερο διωκόμενους λαούς στον κόσμο.

Περίπου 800.000, οι Ροχίνγκια ζουν περιορισμένοι στην επαρχία Ραχίν (δυτική Μιανάμρ), 140.000 από τους οποίους μέσα σε καταυλισμούς και σε άθλιες συνθήκες.

Η χούντα της Μιανμάρ τούς έχει στερήσει την υπηκοότητα και σε βάρος τους επιβάλλονται περιορισμοί στα ταξίδια, στην εργασία, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ακόμη και στον γάμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024