Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ είσαι... με μια ακόμη ιστορική νίκη στη Φλωρεντία!

ΠΑΟΚ είσαι… με μια ακόμη ιστορική νίκη στη Φλωρεντία!

Μια ιστορική νίκη, έναν θρίαμβο και να αγκαλιάσει την πρόκριση πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι», ο οποίος για την 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου του Europa League, κοίταξε στα μάτια τη Φιορεντίνα, αρχικά προηγήθηκε 2-0, κι ενώ ισοφαρίστηκε σε 2-2, τελικά με ένα γκολ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις κατάφερε να νικήσει με 3-2. Πριν συμπληρωθεί το μισάωρο, ο «Δικέφαλος» είχε πετύχει δύο γκολ με τους Σακχόφ (5') και Τζάλμα Κάμπος (26΄), ενώ η ιταλική ομάδα ισοφάρισε προσωρινά με τους Μπερναντέσκι (33'), Μπαμπακάρ (50').

Μια ιστορική νίκη, έναν θρίαμβο και να αγκαλιάσει την πρόκριση πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι», ο οποίος για την 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου του Europa League, κοίταξε στα μάτια τη Φιορεντίνα, αρχικά προηγήθηκε 2-0, κι ενώ ισοφαρίστηκε σε 2-2, τελικά με ένα γκολ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις κατάφερε να νικήσει με 3-2.

Πριν συμπληρωθεί το μισάωρο, ο «Δικέφαλος» είχε πετύχει δύο γκολ με τους Σακχόφ (5′) και Τζάλμα Κάμπος (26΄), ενώ η ιταλική ομάδα ισοφάρισε προσωρινά με τους Μπερναντέσκι (33′), Μπαμπακάρ (50′).

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με πολλές φάσεις, πλούσιο σε γκολ, δοκάρια και συναισθήματα με τελικό νικητή τον «Δικέφαλο» που σημείωσε και την πρώτη του νίκη σε ιταλικό έδαφος σε επίσημες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μόλις στο 5′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με σουτ από κοντά του Σάκχοφ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδυναμία και τραγικό λάθος της ιταλικής άμυνας, που ολοκληρώθηκε με την ασθενή απόκρουση του Λετσερίνι, ο οποίος δεν κατάφερε να αποκρούσει σουτ του Τζάλμα Κάμπος κι έδωσε την ευκαιρία στον Ουκρανό να πετύχει το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ομάδας του.

Όμως ο «Δικέφαλος» δεν περιορίστηκε στο γκολ αυτό και στο 8′ πλησίασε πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα, όταν δυνατό σουτ του Ροντρίγκες χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Λετσερίνι. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε δεύτερη επιτυχία στο 18′, αλλά το σουτ από καλή θέση δεν ήταν δυνατό και δεν αιφνιδίασε τον Λετσερίνι, που έσωσε την εστία του κι ενώ ο παίκτης από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε διανύσει το μισό γήπεδο.

Από το δεκαπεντάλεπτο και μετά η Φιορεντίνα έβαλε «μπρος τις μηχανές της» και έχασε τρείς μοναδικές ευκαιρίες. Με δυο δοκάρια των Μπερναντέσκι και Κριστόφορο και μια κραυγαλέα ευκαιρία του Μπάντελι. Το πρώτο δοκάρι στο 19′, όταν από κακή συνεννόηση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μπρκιτς βρέθηκε εκτός εστίας με τον Κριστόφορο να σημαδεύει με σουτ αρχικά το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια την μπάλα να χτυπά στη βάση της εστίας του «Δικεφάλου» και τον Σέρβο πορτιέρο των φιλοξενούμενων να απομακρύνει.

Δυο λεπτά αργότερα σουτ του Βετσίνο έφερε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια στο έδαφος, χωρίς να περνά την γραμμή τέρματος. Στο 25′ ο Μπαμπακάρ έστρωσε στον Μπαντέλι, κι εκείνος έχασε εξαιρετική ευκαιρία απέναντι από τον Μπρκιτς πλασάροντας άουτ από θέση… αναπνοής.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον ρυθμό και τον έλεγχο του αγώνα και στο 26′ με σουτ του Τζάλμα Κάμπος διπλασίασε τα τέρματα, μετά από πάσα του Ροντρίγκες, βάζοντας «φωτιά» στο «Αρτέμιο Φράνκι».
Το γκολ αυτό έδωσε στον ΠΑΟΚ σιγουριά και «αέρα» δυο τερμάτων, αλλά ξύπνησε τους Ιταλούς που στο 32′ με σουτ του Μπερναντέσκι μείωσαν σε 1-2 ξαναβάζοντας την Φιορεντίνα στο παιχνίδι.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, που στο 50′ δέχθηκε την ισοφάριση με σουτ του Μπουμπακάρ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε αδράνεια του Κρέσπο και λίγο αργότερα στο 51′ ο Ροντρίγκες έχασε μοναδική ευκαιρία αδυνατώντας να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Λετσερίνι.

Στο 60′ η Φιορεντίνα πλησίασε σε τρίτο γκολ με τον Κιέζα, που ελίχθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά σούταρε άουτ. Στο 61′ ο Ιβιτς έβγαλε τον πολύ καλό Κουλούρη και ο «Δικέφαλος» συνέχισε με 11 ξένους παίκτες.

Η Φιορεντίνα είχε πάρει πλέον την πρωτοβουλία, έπαιζε επιθετικά και πίεζε τον ΠΑΟΚ, στην περιοχή του οποίου εφτανε τακτικά και με αξιώσεις. Το παιχνίδι έγινε ανοιχτό σε κάθε ενδεχόμενο και ο ΠΑΟΚ με την τακτική των αντεπιθέσεων προσπαθούσε να βγει μπροστά. Σε μια από αυτές τις αντεπιθέσεις στο 76′ πλησίασε στο γκολ με τον Τιάμ, αλλά δεν ήταν εύστοχος. Ακόμα στο 80′ σουτ γωνιακό του Πέλκα μπλόκαρε ο Λετσερίνι και κράτησε το 2-2.

Όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε ό,τι δεν είχε κάνει ως τότε. Με μια εξαιρετική κίνηση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή της ιταλικής ομάδας και με σουτ «κεραυνό» κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Λετσερίνι για να γράψει με τον πιο εμφαντικό τρόπο το 2-3. που ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Στέφαν Κλόσνερ (Ελβετία)

Κίτρινες κάρτες: Κρέσπο, Λέοβατς. Πέλκας.

Φιορεντίνα: Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Ροντρίγκες, Μίλιτς (51′ Κιέζα), Κριστόφορο (66′ Σάντσεζ), Μπάντελι, Τέγιο (83′ Ιλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι και Μπαμπακάρ.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σακχόφ (83′ Μυστακίδης) , Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71′ Πέλκας) και Κουλούρης (61′ Τιάμ}.
Τον αγώνα παρακολούθησαν 12.793 θεατές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024