Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με μπογιές κατά του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων

Επίθεση με μπογιές κατά του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων

Στόχος επίθεσης από κουκουλοφόρους που του πέταξαν μπογιές μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έγινε ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθηγητής Στάθης Τσοτσορός. Το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που έδινε διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Νεάπολη Βόλου, εισέβαλε στην αίθουσα η ομάδα «Τερμίτες», μέλη της οποίας φώναξαν συνθήματα κατά του καπιταλισμού και πέταξαν μπογιές. Δείτε βίντεο.

Στόχος επίθεσης από κουκουλοφόρους που του πέταξαν μπογιές μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έγινε ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθηγητής Στάθης Τσοτσορός.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που έδινε διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια, στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Νεάπολη Βόλου, εισέβαλε στην αίθουσα η ομάδα «Τερμίτες», μέλη της οποίας φώναξαν συνθήματα κατά του καπιταλισμού και πέταξαν μπογιές.

Μπογιές δέχτηκε και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Σταμπουλής, που είχε καλέσει τον κ. Τσοτσορό στο μάθημά του.

Σε ψήφισμά της, η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταδικάζει απερίφραστα τη χθεσινή βίαιη επίθεση, που «καταλύει με βάρβαρο τρόπο το Πανεπιστημιακό Άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαϊκή λειτουργία». Όπως αναφέρει, «μία ομάδα κουκουλοφόρων, μέσα από τη δειλία της ανωνυμίας, θέλησε να επιβάλει με βία και εκφοβισμό την αυθαιρεσία της. Η Κοσμητεία θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της και με τη βοήθεια όλων των συνιστωσών της ακαδημαϊκής κοινότητας για τη διασφάλιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών με κάθε κόστος όπως αυτό επιβάλλουν οι αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Για «φασιστικού χαρακτήρα, τραμπούκικη επίθεση» σε βάρος των δύο καθηγητών έκανε λόγο με τη σειρά του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, σημειώνοντας πως «είναι αδιανόητο ότι μια φασιστική ομάδα καταλύει με βάρβαρο τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαϊκή λειτουργία… Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν πρέπει η δημοκρατική κοινωνία του Βόλου να επιτρέψει να γυρίσουμε σε εποχές ζούγκλας όπου φασιστικές συμμορίες τρομοκρατούν την δημόσια ζωή και καταλύουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024