Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης: Η ΝΔ στηρίζει υποχρεωτική στράτευση στα 18

Γεωργιάδης: Η ΝΔ στηρίζει υποχρεωτική στράτευση στα 18

H NΔ συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος φέρει σχετική ρύθμιση, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσέγγισης με τους ΑΝΕΛ, αλλά «οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου» για την στρατιωτική θητεία.

H NΔ συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος φέρει σχετική ρύθμιση, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσέγγισης με τους ΑΝΕΛ, αλλά «οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου» για την στρατιωτική θητεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας που ήταν παρών στην ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ στο Πεντάγωνο, έδειξε να συμφωνεί με τη θέση του υπουργού Άμυνας, και του ΑΓΕΕΘΑ, για τη στράτευση, γνέφοντας καταφατικά.

«Ήτανκαι ο Βίτσας εκεί,όχι μόνο διαφώνησε, αλλά και φαίνεται ότι υπερθεμάτισε με το νεύμα της κεφαλής του» επισήμανε.

«Το απόγευμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης στο εξωτερικό» πρόσθεσε, κατηγορώντας τον κυβερνητικός εκπρόσωπο ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του υπουργού Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ.

«Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό… Σε μια πρώτη άποψητο μοντέλο του Ισραήλείναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» παρατήρησε.

«Οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και με τον νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του… Ο στρατός έχει νέους ανθρώπους» σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει σε σχόλια περί ανάπτυξης σχέσεων με τους ΑΝΕΛ, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει προσέγγιση της ΝΔ με τους ΑΝΕΛ και τους Καμμένους και ότι η ΝΔ είναι κατά του λαϊκισμού».

Συμπλήρωσε, δε: «Τη στιγμή που ο Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργόότι είναι Πηλιογούσης, έκανε τη δήλωση στα τέσσερα κλπ… Αν ζητήσει συγγνώμη από τον Σαμαρά, τους τότε υπουργούς, τους τότε βουλευτές και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εξύβριζε τότε τι να σας πω… Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα

«Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού… Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής,αυτό είναι επικίνδυνο» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τις αναφορές του τούρκου προέδρου περί αναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Εφόσον ο κ. Τζανακόπουλος δεν γνωρίζει τι δηλώνει ο υπουργός Άμυνας δεν έχει μεγάλη γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω του, αλλά οφείλει να έχει γνώση του τι έχει πει ο Ερντογάν πρόσθεσε σκωπτικά.

Όσον αφορά τη συνέντευξη του αλβανού πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «ο Ράμα με φαινομενική ευγένεια έθεσε πολύ σοβαρά ζητήματα».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τούρκικος και ο αλβανικός αναθεωρητισμός φαίνεται ότι έχουν διασύνδεση μεταξύ τους.

Όπως είπε, η οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας και η δημογραφική κάμψη έχουν αποδυναμώσει την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024