Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Ο παγερός τελευταίος ασπασμός με τον Μπαράκ, η «αναμονή» του Τραμπ

Πούτιν: Ο παγερός τελευταίος ασπασμός με τον Μπαράκ, η «αναμονή» του Τραμπ

Τέσσερα λεπτά, μπροστά στις κάμερες αλλά μακριά από τα μικρόφωνα: Έτσι «αποχαιρετήθηκαν» Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου του APEC στη Λίμα, σε μία σύντομη συνάντηση μετά την οποία ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «βραχυπρόθεσμα» απαισιόδοξος για τη Συρία. Ο ίδιος ο Πούτιν στη συνέχεια σημείωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ του μίλησε για πρόθεση εξομάλυνσης σχέσεων, ενώ όσον αφορά τον Ομπάμα του έδωσε... ανοικτή πρόσκληση για τη Ρωσία.

Τέσσερα λεπτά, μπροστά στις κάμερες αλλά μακριά από τα μικρόφωνα: Έτσι «αποχαιρετήθηκαν» Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου του APEC στη Λίμα, σε μία σύντομη συνάντηση μετά την οποία ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «βραχυπρόθεσμα» απαισιόδοξος για τη Συρία.

Ο ίδιος ο Πούτιν στη συνέχεια σημείωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ του μίλησε για πρόθεση εξομάλυνσης σχέσεων, ενώ όσον αφορά τον Ομπάμα του έδωσε… ανοικτή πρόσκληση για τη Ρωσία.

Το σύντομο τετ α τετ στο περιθώριο της Συνόδου ήταν η τελευταία (εκτός εξαιρετικού απροόπτου) συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών πριν ο Ομπάμα φύγει από τον Λευκό Οίκο. Ούτε η «αμήχανη» χειραψία δεν έμεινε ασχολίαστη.

«Δεν είμαι αισιόδοξος για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές στη Συρία» δήλωσε έπειτα ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο. «Η Συρία θα μείνει χάος για αρκετό καιρό» είπε.

«Από την στιγμή που η Ρωσία και το Ιράν αποφάσισαν να υποστηρίξουν τον Άσαντ και μία ανελέητη εκστρατεία επιδρομών στο Χαλέπι αδιαφορώντας για τα θύματα μεταξύ των αμάχων, τα παιδιά που σκοτώνονται, τα σχολεία ή τα νοσοκομεία που καταστρέφονται, είναι πολύ δύσκολο να δει κανείς τρόπο ακόμη και μία εκπαιδευμένη και αποφασισμένη μετριοπαθής αντιπολίτευση να κρατήσει έδαφος για καιρό» είπε.

Παράλληλα, στη δική του συνέντευξη μετά τη Σύνοδο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως στο τελευταίο τετ α τετ με τον Ομπάμα τον «ευχαρίστησε για τα χρόνια κοινής μας δουλειάς».

Όσον αφορά τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο Πούτιν είπε πως «ο εκλεγείς πρόεδρος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να εξομαλύνει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και του είπα το ίδιο». Ο Πούτιν προσέθεσε πως δεν συζητήθηκε «πού και πότε» θα συναντηθούν.

Σχετικά δε με τον ίδιο τον Ομπάμα, ο Πούτιν έκλεισε με διπλωματική αβρότητα: «Του είπα πως θα χαιρόμασταν να τον βλέπαμε στη Ρωσία οποτεδήποτε, εάν θέλει και μπορεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024