Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δαμασκός: Να βάλει τέλος ο Τραμπ στην στήριξη των ΗΠΑ στους αντάρτες

Δαμασκός: Να βάλει τέλος ο Τραμπ στην στήριξη των ΗΠΑ στους αντάρτες

Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα σταματήσει τη στήριξη προς τους αντάρτες και τις δυνάμεις που τους στηρίζουν, ωστόσο σημείωσε ότι «είναι νωρίς» να κρίνει κανείς ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος. Η Δαμασκός απορρίπτει πλήρως την πρόταση του ΟΗΕ για αυτόνομη διοίκηση στο ανατολικό Χαλέπι.

«Είναι νωρίς να κρίνουμε ποια θα είναι η πολιτική που θα τηρήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα του εμφυλίου στη Συρία, ωστόσο η Δαμασκός ελπίζει ότι θα σταματήσει την στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους αντάρτες και στις δυνάμεις που τους στηρίζουν», δήλωσε ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μοάλεμ.

«Αυτό που θέλουμε από τη νέα διακυβέρνηση είναι όχι μόνο να σταματήσει η στήριξη (των ένοπλων οργανώσεων), αλλά και να συγκρατήσει τις τοπικές δυνάμεις που τις στηρίζουν» σημείωσε ο σύρος υπουργός στη διάρκεια μηνύματός του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Πρέπει να περιμένουμε (να δούμε τι θα γίνει)» σημείωσε.

Ο ίδιος απέρριψε την πρόταση του απεσταλμένου του ΟΗΕ για την εγκαθίδρυση αυτόνομης διοίκησης στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Όπως δήλωσε ο Ουαλίντ αλ-Μοάλεμ, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα του είχε προτείνει το ανατολικό Χαλέπι να αποκτήσει αυτόνομη διοίκηση, αλλά η Δαμασκός το απέρριψε.

«Αυτό απορρίφθηκε πλήρως… Πρόκειται για παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνομιλίες που είχε σήμερα στη Δαμασκό με τον Ντε Μιστούρα.

Νεκρά επτά παιδιά σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ανταρτών με στόχο ένα σχολείο σε περιοχή του δυτικού Χαλεπίου που βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το σχολείο που βομβαρδίστηκε είναι το Σαρία Χασούν στη συνοικία αλ-Φαρκάν.

Επίσης, 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά στο δυτικό Χαλέπι, μετέδωσε η τηλεόραση την ώρα που οι συνοικίες υπό τον έλεγχο των ανταρτών στα ανατολικά του Χαλεπιού πλήττονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς των καθεστωτικών δυνάμεων από την Τρίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024