Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θιασώτης νέας τάξης πραγμάτων από Ρωσία και Κίνα δηλώνει ο Ντουτέρτε

Θιασώτης νέας τάξης πραγμάτων από Ρωσία και Κίνα δηλώνει ο Ντουτέρτε

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δεν σταματά να κάνει δηλώσεις που προκαλούν ποικίλα σχόλια. Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο είπε ότι είναι έτοιμος να ακολουθήσει Ρωσία και Κίνα, σε περίπτωση που οι δύο χώρες δρομολογήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων. Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να εγκαταλείψει τη Χάγη.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δεν σταματά να κάνει δηλώσεις που προκαλούν ποικίλα σχόλια. Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο είπε ότι είναι έτοιμος να ακολουθήσει Ρωσία και Κίνα, σε περίπτωση που οι δύο χώρες δρομολογήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Μόσχας και να αποχωρήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) που έχει την έδρα του στη Χάγη. Η χώρα του έγινε μέλος του ICC μόλις το 2011.

Χαρακτήρισε το Δικαστήριο «άχρηστο», λέγοντας ότι τα βάζει με τους «μικρούς», όπως την χώρα του. Η αναφορά δεν έγινε τυχαία, δεδομένου ότι πυκνώνουν οι φωνές για τις πρακτικές των Φιλιππίνων στην καταπολέμηση των εμπόρων ναρκωτικών.

«Οι Ρώσοι έφυγαν. Μπορεί να ακολουθήσω και εγώ» σημείωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το Κρεμλίνο αποχώρησε λόγω των αεροπορικών επιδρομών στην Συρία.

Ο Ντουτέρτε θα βρεθεί στη Λίμα του Περού για την Σύνοδο των χωρών της Ασίας και της Αμερικής. Στόχος του να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος των Φιλιππίνων είχε προκαλέσει ανησυχία στην Ουάσινγκτον, όταν από το Πεκίνο είχε δηλώσει αποφασισμένος να «χωρίσει» από τις ΗΠΑ, χώρα με την οποία οι Φιλιππίνες διατηρούν επί δεκαετίες στενότατη οικονομική και στρατιωτική συνεργασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024