Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικό άσυλο από τη Γερμανία ζήτησαν Τούρκοι στρατιωτικοί

Πολιτικό άσυλο από τη Γερμανία ζήτησαν Τούρκοι στρατιωτικοί

Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούν στη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του Ράμσταϊν ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη Γερμανία, φοβούμενοι διώξεις από την κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούν στη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του Ράμσταϊν ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη Γερμανία, φοβούμενοι διώξεις από την κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Πρόκειται για στρατιωτικούς των οποίων η αποστολή στη βάση επρόκειτο σύντομα να λήξει και θα έπρεπε να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τους στρατιωτικούς άσυλο έχουν ζητήσει και μέλη των οικογενειών τους. Η τουρκική κυβέρνηση έχει απομακρύνει από τα καθήκοντά τους χιλιάδες στρατιωτικούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν συλληφθεί, με την κατηγορία της συμμετοχής τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου το περασμένο καλοκαίρι.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, όπως και το Γερμανικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσαν την είδηση, μετέδωσαν ωστόσο ότι οι στρατιωτικές αρχές του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο.

Την είδηση μετέδωσε και το SWR στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Ρηνανία-Παλατινάτο, επκαλούμενο τις αρχές της πόλης Κάιζερσλάουτερν. Εκπρόσωπος του αρμόδιου τοπικού υπουργείου Μετανάστευσης στο Μάιντς διευκρίνισε στο ίδιο δίκτυο ότι «δεν δίνονται πληροφορίες σχετικά με την πορεία των αιτήσεων τους για λόγους προστασίας των δικαιωμάτων τους και της ασφάλειάς τους». Ανέφερε πάντως ότι ο φάκελός τους προωθήθηκε για περαιτέρω επεξεργασία στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).

Στρατιώτες στη βάση της εντολής του ΝΑΤΟ θα λήξει σύντομα και SWR δήλωσε ότι θα πρέπει να σταλεί στην Τουρκία, με την εφαρμογή της Ομοσπονδιακής Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) έχει εξεταστεί από τις πληροφορίες.

Αιτία διπλωματικής κρίσης

Η υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει νέα εστία διπλωματικής έντασης μεταξύ Αγκυρας και Βερολίνου και η πιθανή αποδοχή του αιτήματος των στρατιωτικών θα ερμηνευτεί ως επίσημη αναγνώριση εκ μέρους της Γερμανίας της παραβίασης των αρχών του κράτους δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας.

Η συμμαχική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν βρίσκεται σε απόσταση 16χλμ. από το Κάιζερσλάουτερν και είναι βασικό κέντρο υποστήριξης του ΝΑΤΟ και κεντρική βάση της αμερικανικής αεροπορικής παρουσίας στην Ευρώπη. Στη βάση εκτιμάται ότι υπηρετεί συμμαχική δύναμη περίπου 500 στρατιωτικών, μεταξύ των οποίων και 30-40 Τούρκοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024