Κυβερνητική πηγή: Η νίκη Τραμπ ενδεχομένως ωφέλησε το ελληνικό ζήτημα
Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση την επισκεψη Ομπάμα, ειδικά για το θέμα του χρέους καθώς εκτιμά ότι υπάρχει αλλαγή στην αμερικανική στάση. Μάλιστα, σύμφωνα με μια εκδοχή, αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η νίκη Τραμπ ενδεχομένως ωφέλησε το ελληνικό ζήτημα, καθώς επέσπευσε τις αλλαγές.
Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Ειδικότερα, κυβερνητική πηγή υπογραμμίζει στο ΑΠΕ ότι η σημαντικότερη αλλαγή στην αμερικανική πολιτική μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση «κάνατε μεταρρυθμίσεις, ώρα να δούμε το χρέος», αντί της προηγούμενης θέσης «κάντε μεταρρυθμίσεις για να ξεκινήσει και η ρύθμιση για το χρέος».
Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως ωφέλησε στο ζήτημα αυτό, καθώς φαίνεται ότι επέσπευσε τις αλλαγές.
Από εκεί και πέρα, η ελληνική πλευρά συνάντησε την πλήρη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα στο προσφυγικό. Ενώ, τέλος, η αμερικανική κυβέρνηση δεν άσκησε καμία πίεση προς την αντίστοιχη ελληνική για το θέμα του Κυπριακού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442