H Μέρκελ θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, σύμφωνα με τους Χριστιανοδημοκράτες
Κορυφαία στελέχη των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών εμφανίζονται σίγουροι πως η Άνγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά την καγκελαρία στις εκλογές του 2017. Η ίδια η Μέρκελ, που πρόκειται να υποδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο, δεν έχει μέχρι στιγμής δείξει τις προθέσεις της.
Κορυφαία στελέχη των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) εμφανίζονται σίγουροι πως η Άνγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά την καγκελαρία στις εκλογές του 2017.
Η ίδια η Μέρκελ, που πρόκειται άμεσα να υποδεχθεί στο Βερολίνο τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει μέχρι στιγμής δείξει τις προθέσεις της.
Η Μέρκελ έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο εσωτερικό της Γερμανίας εξαιτίας της στάσης της στο προσφυγικό -για τους επικριτές της, κράτησε «στάση ανοικτών πυλών». Όσο κι αν, ακόμη, δεν έχει αναδειχθεί προσωπικότητα που θα μπορούσε να σταθεί με ίδιες αξιώσεις απέναντί της στις κάλπες το φθινόπωρο του 2017, η δυναμική ενίσχυσης του ξενοφοβικού AfD απειλεί την απήχηση του CDU -με ό,τι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται για το μετεκλογικό συσχετισμό δυνάμεων.
Ο επικεφαλής του CDU για την Εξωτερική Πολιτική Νόρμπερτ Ρέτγκεν ανέφερε κατηγορηματικά, μιλώντας την Τρίτη στο αμερικανικό CNN, πως «η Μέρκελ θα θέσει υποψηφιότητα ξανά για καγκελάριος».
Με τη συζήτηση να έχει περιστραφεί γύρω από την επικράτηση του Τραμπ, ο αμερικανός δημοσιογράφος ρώτησε τον Ρέτγκεν αν η Μέρκελ «αντιλαμβάνεται» ότι πλέον είναι η ηγέτης στο δυτικό κόσμο «που συγκρατεί μία τάξη βασισμένη στην ελευθερία».
Ο Ρέτγκεν απάντησε πως η Μέρκελ «είναι απολύτως αποφασισμένη και έτοιμη» να συνεισφέρει σε αυτό, αλλά υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να παρουσιάζουμε τη Γερμανία ως την “τελευταία των Μοϊκανών”, χρειάζεται διεθνής συνεργασία».
Angela Merkel will run for a fourth term as chancellor, Senior @CDU Politician Norbert Roettgen tells @fpleitgenCNN. https://t.co/SeReyxXoLL
— Christiane Amanpour (@camanpour) November 15, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442