Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αθέμιτη η προέλαση του Windows Defender στα Windows 10, κατά Kaspersky

Αθέμιτη η προέλαση του Windows Defender στα Windows 10, κατά Kaspersky

H ομοσπονδιακή υπηρεσία αρμόδια για τον υγιή ανταγωνισμό στη Ρωσία εξετάζει καταγγελία της Kaspersky Labs, σύμφωνα με την οποία η Microsoft χρησιμοποιεί πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Ενεργοποιεί αυτόματα το δικό της Windows Defender στα Windows 10 εάν η εταιρεία ανάπτυξης του antivirus που έχει εγκαταστήσει ο χρήστης δεν συμμορφωθεί εντός των νέων «ασφυκτικών ορίων» -6 ημερών αντί 2 μηνών μέχρι πρότινος- στην απαίτηση της Microsoft για συμβατότητα με την εκάστοτε τρέχουσα ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

H FAS Russia, η ομοσπονδιακή υπηρεσία αρμόδια για τον υγιή ανταγωνισμό στη Ρωσία, εξετάζει καταγγελία της Kaspersky Labs, σύμφωνα με την οποία η Microsoft χρησιμοποιεί πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά λογισμικού ασφάλειας.

Ενεργοποιεί αυτόματα το δικό της Windows Defender στα Windows 10 εάν η εταιρεία ανάπτυξης του antivirus που έχει εγκαταστήσει ο χρήστης δεν συμμορφωθεί εντός των νέων «ασφυκτικών ορίων» -6 ημερών αντί 2 μηνών μέχρι πρότινος- στην απαίτηση της Microsoft για συμβατότητα με την εκάστοτε τρέχουσα ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

«Τέτοιες πράξεις δίνουν ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Microsoft. Δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε συνθήκες ισονομίας για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την αγορά», επισημαίνει ο Anatoly Golomolzin, επικεφαλής της υπηρεσίας FAS Russia.

O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky, Ευγένιος Κασπέρσκι αναλύει στο προσωπικό του blog τους λόγους της επικείμενης αναμέτρησης του «Δαβίδ με τον Γολιάθ». Δηλώνει ότι θα επιτεθεί στις αθέμιτες κατά την άποψή του πρακτικές της Microsoft και στην Ευρώπη που καταπνίγει τον ανταγωνισμό στην αγορά λύσεων ασφάλειας για PC αλλά και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας ανάπτυξης λογισμικού, απευθύνοντας μάλιστα ανοικτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να συμπράξουν εναντίον της Microsoft για τις πρακτικές της στα Windows 10.

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

Στην Ολλανδία ο Ελ Κααμπί – Μπαίνει από αύριο στις προπονήσεις

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024