Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Not my President»: Ξανά στους δρόμους κατά του Τραμπ

«Not my President»: Ξανά στους δρόμους κατά του Τραμπ

Διαδηλωτές ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες βγαίνουν για πέμπτο συνεχόμενο βράδυ στους δρόμους υπό το σύνθημα «Not my President!» μετά τη νίκη-σοκ του Ντόναλντ Τραμπ στις κάλπες των προεδρικών εκλογών. Πορείες έχουν προγραμματιστεί σε Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια το απόγευμα της Κυριακής τοπική ώρα, ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας. Φωτορεπορτάζ από τις πορείες χιλιάδων ανθρώπων που υψώνουν φωνή υπέρ των πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Διαδηλωτές ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες βγαίνουν για πέμπτο συνεχόμενο βράδυ στους δρόμους υπό το σύνθημα «Not my President!» μετά τη νίκη-σοκ του Ντόναλντ Τραμπ στις κάλπες των προεδρικών εκλογών. Πορείες έχουν προγραμματιστεί σε Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια το απόγευμα της Κυριακής τοπική ώρα, ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας.

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους το Σάββατο σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σικάγο και άλλες πόλεις υψώνοντας δυνατή φωνή υπέρ των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις διαδηλώσεις, οι οποίες στον κύριο όγκο τους είναι ειρηνικές, έκαναν την εμφάνισή τους πολίτες που φορούν στο στήθος τους μια ή περισσότερες παραμάνες, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης.

«Είστε ασφαλής. Αν είστε μουσουλμάνος, γυναίκα, ομοφυλόφιλος, άνθρωπος με διαφορετικό χρώμα δέρματος, ισπανόφωνος, διεμφυλικός, μετανάστης ή ανάπηρος που φοβάται… είμαι εδώ», διαβάζει κανείς στη φωτογραφία μιας παραμάνας που αναρτήθηκε από διάφορες οργανώσεις στο Instagram.

Το κίνημα «της παραμάνας» είχε πάρει έκταση μέσω του Twitter στη Βρετανία μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ. Ένας χρήστης έκανε αυτό το είδος της καρφίτσας σήμα αλληλεγγύης, αφού παρατήρησε άνοδο των επιθέσεων εναντίον των μεταναστών και των μειονοτήτων μετά το δημοψήφισμα, σύμφωνα με το New York Magazine.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024