Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Λεπέν ελπίζει σε νίκη της το Μάιο επειδή «ο Τραμπ έκανε το αδύνατο δυνατό»
«Ελπίζω πως κι οι Γάλλοι θα αναποδογυρίσουν το τραπέζι» λέει η Λεπέν, δείχνοντας στην εκλογή Τραμπ

Η Λεπέν ελπίζει σε νίκη της το Μάιο επειδή «ο Τραμπ έκανε το αδύνατο δυνατό»

Χαρακτηρίζοντας την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ «νίκη των λαών απέναντι στις ελίτ», η αρχηγός του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν υποστήριξε πως η έκβαση των αμερικανικών εκλογών καθιστά πιθανότερη τη δική της νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές επειδή «ο Τραμπ έκανε το αδύνατο δυνατό».  Εξυμνώντας τον «λελογισμένο προστατευτισμό» του Πούτιν, η Λεπέν απαντά στο ερώτημα πόσο χρόνο έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ελπίζω όσο λιγότερο γίνεται»...

Χαρακτηρίζοντας την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ «νίκη των λαών απέναντι στις ελίτ», η αρχηγός του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν υποστήριξε πως η έκβαση των αμερικανικών εκλογών καθιστά πιθανότερη τη δική της νίκη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές επειδή «ο Τραμπ έκανε το αδύνατο δυνατό».

Εξυμνώντας τον «λελογισμένο προστατευτισμό» του Πούτιν, η Λεπέν απαντά στο ερώτημα πόσο χρόνο έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ελπίζω όσο λιγότερο γίνεται»…

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις για τις γαλλικές προεδρικές του Απριλίου/Μαΐου εμφανίζουν την Λεπέν να περνάει στο δεύτερο γύρο και να χάνει έναντι του όποιου υποψηφίου της κεντροδεξιάς (σήμερα, εκείνη η μάχη φαίνεται να δίνεται μεταξύ Ζυπέ και Σαρκοζί).

«Η νίκη του Τραμπ έκανε δυνατό αυτό που παρουσιαζόταν ως αδύνατο» είπε η Λεπέν μιλώντας την Κυριακή στο βρετανικό BBC, σε ερώτηση για το εάν ελπίζει η ίδια σε εκλογή της μετά την αμερικανική 8η Νοεμβρίου. «Ελπίζω πως και οι Γάλλοι θα αναποδογυρίσουν το τραπέζι» είπε.

Όσον αφορά τη Μόσχα και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Λεπέν ανέφερε ότι «δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τον Πούτιν». Χαρακτηρίζοντας «λελογισμένο προστατευτισμό» την πολιτική που ακολουθεί η Μόσχα, η γαλλίδα πολιτικός κάλεσε σε ευρωπαϊκή «διαπραγμάτευση και συνεργασία με τη Ρωσία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024