Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τον «έλεγχο email από τον Ν.Παππά»

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τον «έλεγχο email από τον Ν.Παππά»

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε φωτογραφία που ανήρτησε η ΝΔ στο Facebook, στην οποία αναφέρει: «Εσύ θέλεις να ελέγχει τα email σου ο κ. Παππάς;» Να αποσύρει σήμερα τις ψευδείς ειδήσεις περί παρακολούθησης τηλεφώνων και email πολιτών, εμπλέκοντας και το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε φωτογραφία που ανήρτησε η ΝΔ στο Facebook, στην οποία αναφέρει: «Εσύ θέλεις να ελέγχει τα email σου ο κ. Παππάς;»

Να αποσύρει σήμερα τις ψευδείς ειδήσεις περί παρακολούθησης τηλεφώνων και email πολιτών, εμπλέκοντας και το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η ΝΔ στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Ο κ. Παππάς επιχειρεί να μεταφέρει αρμοδιότητες της ΕΥΠ στον εαυτό
του. Απέτυχε να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης, τώρα προσπαθεί να ελέγξει το
διαδίκτυο. Θα τον αφήσεις;»

Η ανάρτηση συνοδεύεται και από σχετική φωτογραφία:

«Η ΝΔ οφείλει να αποσύρει, σήμερα κιόλας, τις ψευδείς ειδήσεις περί παρακολούθησης τηλεφώνων και e-mail πολιτών, εμπλέκοντας και το νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης» τονίζει με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στη διασπορά ψευδών ειδήσεων περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών» από το νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός συστατικός νόμος -τον οποίο η ΝΔ προφανώς ποτέ δεν διάβασε- δεν προβλέπει επουδενί κάτι τέτοιο», αναφέρει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογραμμίζει:

«Αντί να ανασκευάσει, η ΝΔ επιμένει να εντάσσει τους ευαίσθητους τομείς των ατομικών δικαιωμάτων και της εθνικής ασφάλειας στη σταθερή τακτική της για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Θα όφειλε να προσεγγίζει τα συγκεκριμένα θέματα με μεγαλύτερη προσοχή και νηφαλιότητα. Το επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος.

»Η κυβέρνηση προστατεύει απολύτως τόσο τα ατομικά δικαιώματα, τις συνταγματικές ελευθερίες και την ιδιωτικότητα των πολιτών, όσο και την εθνική ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον.

»Η ΝΔ οφείλει, σήμερα κιόλας, να αποσύρει τα όσα διακινεί μέσω των επίσημων της ηλεκτρονικών λογαριασμών επικοινωνίας, εμπλέκοντας τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αλλά εμμέσως και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με δήθεν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και e-mails πολιτών».

Εν τω μεταξύ, σε επόμενη ανάρτησή της η ΝΔ επισημαίνει:

«Ο κ. Τσίπρας ξεπερνά κάθε όριο θράσους και ψέματος. Είναι ο πολιτικός που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, ιδιαίτερα την μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γιατί φόρτωσε την Ελλάδα με ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο προκαλώντας βαριές απώλειες στην οικονομία και την κοινωνία.

»Και τώρα αντί να αξιοποιήσει την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας με τις θετικές προτάσεις της για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την προώθηση σε όλα τα επίπεδα των εθνικών στόχων, προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, συνεχίζει να επιδεικνύει ανικανότητα, ανεπάρκεια, ανευθυνότητα και να είναι όμηρος των εσωκομματικών του τάσεων.

»Εφόσον εξαιτίας όλων αυτών, δεν μπορεί να αποτρέψει το τέταρτο μνημόνιο, ας φύγει επιτέλους από την κυβερνητική εξουσία. Ας πάψει να φορτώνει τις δικές του τραγικές ευθύνες στην αντιπολίτευση. Η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στη χώρα, είναι η παραίτησή του.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024