Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Not my President»: Νέες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ ανά τις ΗΠΑ

«Not my President»: Νέες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ ανά τις ΗΠΑ

Νέος γύρος διαδηλώσεων έχει προγραμματιστεί σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, μία ημέρα αφότου χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων φωνάζοντας «Not my President» μετά τη νίκη-σοκ του Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεντρώσεις σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Βαλτιμόρη, Ουισκόνσιν και άλλες πόλεις. Σταθερά προκλητικός και διχαστικός, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και «λάτρης» του Τραμπ, λέει για τους διαδηλωτές ότι είναι μια «παρέα κακομαθημένων κλαψιάρηδων».

Νέος γύρος διαδηλώσεων έχει προγραμματιστεί σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, μία ημέρα αφότου χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων φωνάζοντας «Not my President» μετά τη νίκη-σοκ του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Union Square στη Νέα Υόρκη, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένονται στην Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη, το πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και άλλες περιοχές.

Την Τετάρτη οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του Τραμπ σε τουλάχιστον δέκα πόλεις. «Δεν είσαι ο πρόεδρός μου» φώναζαν έξω από τον Ουρανοξύστη Τραμπ στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν, καταδικάζοντας τη ρητορική Τραμπ κατά των μεταναστών, των μουσουλμάνων και άλλων μειονοτικών ομάδων.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές είναι μια «παρέα κακομαθημένων κλαψιάρηδων».

«Εάν παρατηρήσεις τους πραγματικούς αριστερούς παλαβούς στα πανεπιστήμια, είναι οι καθηγητές, όχι οι φοιτητές» είπε ο Τζουλιάνι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Επομένως αυτοί είναι [οι διαδηλωτές], εκείνοι που επηρεάζονται περισσότερο από τους καθηγητές» είπε.

Ο Τζουλιάνι είπε ότι θα προτρέψει τον Τραμπ να ακούσει αυτές τις φωνές και να τους πει να κάνουν υπομονή για έναν χρόνο. «Ηρεμήστε, η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο νομίζετε» σημείωσε ο πρώην δήμαρχος.

Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί και για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο. Σε μία εξ αυτών οι διαδηλωτές καλούνται να διαδηλώσουν στην Ουάσιγκτον, την ημέρα της Ορκωμοσίας, την 20ή Ιανουαρίου.

Το βράδυ της Τετάρτης χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες και το Όκλαντ. Οι αρχές προχώρησαν στη προσαγωγή τουλάχιστον 10 διαδηλωτών στο Λος Άντζελες που προσπάθησαν να κλείσουν κεντρική διασταύρωση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Και στο Όκλαντ οι διαδηλωτές εμπόδισαν την κυκλοφορία, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Σικάγο, την Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον και το Όστιν στο Τέξας.

Περίπου 1.800 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Διεθνές Ξενοδοχείο και Ουρανοξύστη Τραμπ στο κέντρο του Σικάγο, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Όχι στον Τραμπ! Όχι στην Κου Κλουξ Κλαν! Όχι στην Αμερική του ρατσισμού».

«Είμαι πραγματικά τρομοκρατημένη με όσα συμβαίνουν στην χώρα» είπε η 22χρονη Αντριάνα Ρίτσο, στο Σικάγο, η οποία κράταγε ένα πλακάτ όπου αναγραφόταν: «Ευχαριστηθείτε τα δικαιώματά σας όσο μπορείτε».

Μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονταν εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που έφυγαν από τις τάξεις τους για να συμμετάσχουν στις πορείες στο Σιάτλ, το Φοίνιξ και το Μπέι Έρια του Σαν Φρανσίσκο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024