Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτρομάνο - Μορώνη προτείνει για το ΕΣΡ ο Ν.Βούτσης

Κουτρομάνο – Μορώνη προτείνει για το ΕΣΡ ο Ν.Βούτσης

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:30 μμ η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Στην εισήγησή του ο Νίκος Βούτσης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ προτείνει τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο και για αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:30 μμ η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Στην εισήγησή του ο Νίκος Βούτσης για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)προτείνει τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο και για αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη.

«Σήμερα είμαστε απολύτως ώριμοι, έχουν απαντηθεί σειρά ζητημάτων που είχαν τεθεί και είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και παρουσίασε συμβιβαστική πρόταση, με την οποία προτείνεται για τη θέση του προέδρου ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρομάνος και αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης.

Νωρίτερα, συνεργάτες του προέδρου της Βουλής απέφυγαν να σχολιάσουν ερωτήσεις δημοσιογράφων αν επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει συναίνεση στο πρόσωπο του Αθανάσιου Κουτρομάνου, τον οποίο είχε ήδη προτείνει η ΝΔ για τη θέση του προέδρου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Διάσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι, αλλά όπως σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, κρίθηκε αναγκαίο να μετατεθεί για μια ώρα αργότερα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις που γίνονται, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Πηγές του προέδρου της Βουλής σημείωναν νωρίτερα, ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία Διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ και δεν θα επαναληφθεί η προσπάθεια αν αποδειχθεί και σήμερα άκαρπη.

Κίνηση Παππά πριν από τη Διάσκεψη

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, δήλωσε πριν την έναρξη της Διάσκεψης πως ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αποσύρωντας ουσιαστικά τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών στις τέσσερις.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε: «Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση.

» Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής».

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με πληροφορίες κύκλοι της ΝΔ βρίσκουν θετική τη νέα πρόταση Παππά που παίρνει πίσω τις τέσσερις άδειες ωστόσο ζητούν να υπάρξει δεσμευση από τον Πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο της Βουλής για την πλήρη απόσυρση του νόμου Παππά. Μάλιστα οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή και στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση δεν θέλουμε να τους ταπεινώσουμε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024