Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταινίες και ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε στην TV

Ταινίες και ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε στην TV

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 13:30 «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΠΡΙΤΖΕΤ ΤΖΟΟΥΝΣ» – STAR Σκηνοθεσία: Σάρον Μαγκουάιρ Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Χιου Γκραντ, Κόλιν Φερθ, Τζέμα Τζόουνς Αισθηματική κομεντί βρετανικής παραγωγής 2001. Είναι μια μια σύγχρονη τριαντάρα, που καπνίζει ασταμάτητα, πίνει πολύ, έχει πρόβλημα με το βάρος της και τα κάνει… θάλασσα στις δημόσιες εμφανίσεις της, […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

13:30 «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΠΡΙΤΖΕΤ ΤΖΟΟΥΝΣ» – STAR
Σκηνοθεσία: Σάρον Μαγκουάιρ
Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Χιου Γκραντ, Κόλιν Φερθ, Τζέμα Τζόουνς

Αισθηματική κομεντί βρετανικής παραγωγής 2001.
Είναι μια μια σύγχρονη τριαντάρα, που καπνίζει ασταμάτητα, πίνει πολύ, έχει πρόβλημα με το βάρος της και τα κάνει… θάλασσα στις δημόσιες εμφανίσεις της, ωστόσο διεκδικεί το δικαίωμα να βρει τη θέση της σ’ αυτό τον κόσμο αλλά και τον άνδρα της ζωής της.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Μπρίτζετ Τζόουνς, γραμματέας σ’ έναν εκδοτικό οίκο, αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Πρώτο της μέλημα η σύνταξη ενός ημερολογίου στο οποίο ορκίζεται να καταγράφει πάντα την… αλήθεια! Η Μπρίτζετ υποκύπτει στα θέλγητρα του Ντάνιελ Κλίβερ, ενός ανυπόληπτου bon vivant, που τυχαίνει να είναι το αφεντικό της, υπάρχει όμως ένας ακόμη άνθρωπος που ενδιαφέρεται για αυτήν και δεν είναι άλλος από τον δικηγόρο Μαρκ Ντάρσι, που ενώ στην αρχή η γνωριμία τους στέφεται με… αποτυχία, μια σειρά από αλλεπάλληλες τυχαίες συναντήσεις μεταξύ τους δεν αργούν να βάλουν την Μπρίτζετ σε σοβαρές σκέψεις για το άτομό του. Τελικά ποια θα είναι η επιλογή της Μπρίτζετ Τζόουνς;



21:00 «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ» – ΕΡΤ3

ΖΩΝΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρ. Ζέρβας
Διάρκεια: 68’
Στο ντοκιμαντέρ συναντάμε μερικές περιπτώσεις ανθρώπων που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του «18 ΑΝΩ» και είναι κάποια χρόνια καθαροί. Παρακολουθούμε στιγμιότυπα της ζωής τους και εξομολογήσεις τους για τις προσπάθειές τους να βρουν δουλειά, να γίνουν δημιουργικοί, να συνεχίσουν ή να ανατρέψουν κάτι που άφησαν στη μέση, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους κληροδότησε το παρελθόν στις ουσίες, να φτιάξουν διαφορετικές σχέσεις με τους γονείς και τα παιδιά τους, αλλά και νέες φιλίες και έρωτες.




21.50: «ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Βάλτερ Σάλες
Παίζουν: Σαμ Ράιλι, Γκάρετ Χέντλαντ, Κρίστεν Στιούαρτ, Κίρστεν Ντανστ, Βίγκο Μόρτενσεν.
Διάρκεια: 124΄


Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2012. Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ο νεαρός συγγραφέας Σαλ θα συναντήσει τον Νταν Μοριάρτι, έναν πρώην κατάδικο από το Ντένβερ και την ανήλικη σύζυγό του. Οι τρεις τους θα ξεκινήσουν, παρέα με τους ιδιόρρυθμους φίλους τους, ένα κολασμένο ταξίδι αυτογνωσίας από τη μία άκρη της Αμερικής στην άλλη με τη βοήθεια ναρκωτικών, απενοχοποιημένων σαρκικών απολαύσεων και ηλεκτρισμένων τζαζ μελωδιών.

Η ταινία ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2012.




22:15: «MAMAS & PAPAS» – ΕΡΤ3

Σκηνοθεσία: Άλις Νέλλις
Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Κάπκα, Μάρθα Ίσοβα
Διάρκεια: 110’

Οικογενειακό Δράμα Παραγωγής Τσεχίας, 2010

Μια γιατρός που χάνει το μοναχοπαίδι της. Ένα ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί. Μια ανύπαντρη γυναίκα μένει έγκυος, αλλά δεν θέλει να κρατήσει το παιδί, σε αντίθεση με τον φίλο της. Διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με κεντρικό θέμα τα παιδιά.




00.30: «ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ» – ΕΡΤ1

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι
Πρωταγωνιστούν: Αλίντα Βάλι, Μάσιμο Τζιρότι, Φάρλεϊ Γκρέιντζερ, Κριστιάν Μαρκάν, Σέρτζιο Φαντόνι

Ιταλία, 1866. Ο Ιταλο-αυστριακός Πόλεμος για την ενοποίηση της Βενετίας με την υπόλοιπη Ιταλία φτάνει προς το τέλος του. Κατά τη διάρκεια μίας παράστασης της όπερας «Il Trovatore», μια ομάδα Ιταλών εθνικιστών διαμαρτύρεται κατά των Αυστριακών αξιωματούχων που βρίσκονται στο θέατρο. Εν μέσω των ταραχών, η κόμισσα Λίβια Σερπιέρι προσπαθεί να προστατεύσει τον ξάδερφό της, μαρκήσιο Ρομπέρτο Ουσόνι, συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι εκείνος υποκίνησε τη διαμαρτυρία. Ωστόσο, η γνωριμία της με τον νεαρό Αυστριακό αξιωματικό Φραντζ Μάλερ θα την παρασύρει σ’ έναν αυτοκαταστροφικό έρωτα, ο οποίος τελικά θα την οδηγήσει στο να προδώσει όχι μόνο τον ξάδερφό της, αλλά και τη χώρα της.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καμίλο Μπόιτο.

Διακρίσεις-βραβεία:
Βραβείο διεύθυνσης φωτογραφίας του Ιταλικού Εθνικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων Κινηματογράφου, το 1955.
Βραβείο Special Silver Ribbon στον Λουκίνο Βισκόντι του Ιταλικού Εθνικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων Κινηματογράφου, το 1955.

Υποψήφια για Χρυσό Λέοντα στο 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το 1954.

entertainment.in.gr

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024