«Η άγνωστη χώρα μας»: Ο Πολ Κρούγκμαν δεν μπορεί να πιστέψει τη νίκη Τραμπ
«Άνθρωποι σαν και εμένα και πιθανόν και οι περισσότεροι αναγνώστες των New York Times πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τη χώρα στην οποία ζούμε». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του αμερικανού οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν, καθώς ο εκλογικός χάρτης των Ηνωμένων Πολιτειών βαφόταν κόκκινος και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμαζόταν να θριαμβεύσει τη νίκη του.
«Άνθρωποι σαν και εμένα και πιθανόν και οι περισσότεροι αναγνώστες των New York Times πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τη χώρα στην οποία ζούμε». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του αμερικανού οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν, καθώς ο εκλογικός χάρτης των Ηνωμένων Πολιτειών βαφόταν κόκκινος και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμαζόταν να θριαμβεύσει τη νίκη του.
«Πιστεύαμε ότι οι συμπολίτες μας στο τέλος δεν θα ψήφιζαν υπέρ ενός υποψηφίου που δεν έχει τα προσόντα για μία τόσο καίρια θέση, με ταμπεραμέντο ανθρώπου διανοητικά ανισόρροπου, τόσο τρομακτικού σχεδόν γελοίου. Πιστεύαμε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αξιολογούν τους δημοκρατικούς κανόνες και το κράτος δικαίου», τονίζει ο Κρούγκμαν για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «όπως αποδείχτηκε κάναμε λάθος».
«Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών, λευκών που ζουν κυρίως σε αγροτικές περιοχές, δεν συμμερίζονται την ιδέα για το τι πραγματικά είναι η Αμερική. Για αυτούς όλα έχουν να κάνουν με το αίμα και τη γη, για την παραδοσιακή πατριαρχία και τη φυλετική ιεραρχία. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που ενδεχομένως να μην συμμερίζονται αυτές τις αντιδημοκρατικές αξίες αλλά που δεν θα ψήφιζαν οτιδήποτε δεν φέρει τη ταμπέλα των Ρεπουμπλικανών», σχολιάζει ο αμερικανός οικονομολόγος εμφανώς μουδιασμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Δεν ξέρω πως θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα. Είναι η Αμερική ένα αποτυχημένο έθνος και μία αποτυχημένη κοινωνία; Φαίνεται πραγματικά πιθανό. Υποθέτω ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να συνεχίσουμε, παρά την τρομακτική νύχτα αποκαλύψεων που βιώσαμε» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442