Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυση Ερντογάν κατά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

Μήνυση Ερντογάν κατά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε μήνυση κατά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους ιθύνοντές του για εξύβριση, καθώς κατήγγειλαν «ένα αυταρχικό πραξικόπημα» σε βάρος των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε μήνυση κατά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους ιθύνοντές του για εξύβριση, καθώς κατήγγειλαν «ένα αυταρχικό πραξικόπημα» σε βάρος των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Τούρκου προέδρου σε βάρος όλων των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), μεταξύ αυτών του ηγέτη του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα ή όχι.

«Η Τουρκία διανύει ένα ζοφερό αυταρχικό πραξικόπημα που διοργάνωσε το προεδρικό μέγαρο» μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες το CHP έπειτα από μια συνεδρίαση του κόμματος στην οποία προήδρευσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Η νυν πολιτική κατάσταση συνιστά μια σοβαρή απειλή κατά της ελευθερίας του λαού μας και του μέλλοντος της χώρας μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε, αρχικά, προασπιστεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Εκείνη την εποχή, ο πρόεδρος της Τουρκίας απέσυρε όλες τις μηνύσεις και αγωγές που είχε καταθέσει κατά του επικεφαλής του CHP, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «δικτατορίσκο».

Σε χιλιάδες Τούρκους, απλούς πολίτες, δημοσιογράφους και ακόμα και σε μια πρώην Μις Τουρκία, ασκήθηκαν διώξεις, τα τελευταία χρόνια, με την κατηγορία της εξύβρισης του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, όμως οι περισσότερες από αυτές τις μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο.

Η νέα μήνυση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατατίθεται μετά την σύλληψη την προηγούμενη Παρασκευή 10 βουλευτών του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μεταξύ αυτών των δύο συμπροέδρων του, στο πλαίσιο μιας «αντιτρομοκρατικής» έρευνας που σχετίζεται με το PKK.

O Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ένας από τους συλληφθέντες συμπροέδρους, δήλωσε σήμερα από το κελί του, σε ένα μήνυμα που αναδημοσίευσε το κόμμα του, ότι θεωρεί πως «κρατείται όμηρος (…) στο πλαίσιο ενός πολιτικού πραξικοπήματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024