Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα ξεκαθαρίσματος, οι Αμερικανοί βγάζουν πρόεδρο

Ημέρα ξεκαθαρίσματος, οι Αμερικανοί βγάζουν πρόεδρο

Σε πλήρη εξέλιξη σε όλες τις ΗΠΑ βρίσκεται η ψηφοφορία για το Λευκό Οίκο, με τις πρώτες κάλπες να κλείνουν στη 01:00 ώρα Αθήνας. Μετά τα οκτώ χρόνια Ομπάμα και μια εξαιρετικά επεισοδιακή προεκλογική εκστρατεία, οι πολίτες των ΗΠΑ καλούνται να επιλέξουν τον 45ο πρόεδρο: Κλίντον ή Τραμπ. 

Σε πλήρη εξέλιξη σε όλες τις ΗΠΑ βρίσκεται η ψηφοφορία για το Λευκό Οίκο, με τις πρώτες κάλπες να κλείνουν στη 01:00 ώρα Αθήνας. Μετά τα οκτώ χρόνια Ομπάμα και μια εξαιρετικά επεισοδιακή προεκλογική εκστρατεία, οι πολίτες των ΗΠΑ καλούνται να επιλέξουν: Κλίντον ή Τραμπ.

Οι ουρές στα ανοικτά εκλογικά τμήματα είναι αρκετά μεγάλες, δείχνοντας πως η προσέλευση θα είναι ισχυρή, ενώ ο Τραμπ επιμένει να μην δεσμεύεται ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση. Οι δύο υποψήφιοι έχουν ήδη ψηφίσει -κάπως πιο επεισοδιακά ο Τραμπ, με κάποια γιουχαΐσματα όταν έμπαινε στο εκλογικό κέντρο και «έφοδο» από δύο γυμνόστηθες διαδηλώτριες.

LIVE οι εκλογές:

1:00 Μήνυμα Τραμπ μέσω Twitter: Πηγαίνετε να ψηφίσετε!

«Μην χαλαρώνετε, συνεχίστε να ενθαρρύνετε τον κοσμο να πάει να ψηφίσει. Η εκλογή αυτή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ! Τα πράγματα πάνε καλά για εμάς, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος. ΕΜΠΡΟΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ!»


00:15 Ο τελευταίος Ρεπουμπλικανός που πέρασε από το Λευκό Οίκο, ο Τζορτζ Μπους, ψήφισε λευκό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Η υποψηφιότητα του Τραμπ ήταν αμφιλεγόμενη στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και λίγες εβδομάδες πριν την κάλπη η υπόθεση με τα παλαιότερα σεξιστικά σχόλια του είχε κάνει το «κατεστημένο» του κόμματος να πάρει αποστάσεις. Ο Τραμπ είχε ουσιαστικά αλώσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατά τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου, ερχόμενος ως «ξένος» στο κόμμα.

23:30 Τα πρώτα στοιχεία από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων άρχισαν να βγαίνουν. Το Reuters/Ipsos δημοσίευσε τα πρώτα, τμηματικά, συμπεράσματά από την έρευνά του σε όσους, όπως αναφέρει, είχαν ψηφίσει νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Στην πρώτη δημοσίευση δεν αναφέρεται ποσοστό υποψηφίου, καθώς οι κάλπες δεν έχουν ακόμη κλείσει, αλλά μόνο τα στοιχεία από τα ερωτήματα για το σκεπτικό των ψηφοφόρων. Σύμφωνα με την πρώτη δημοσίευση, το 75% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι «η Αμερική χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη που θα πάρει πίσω την χώρα από τους πλούσιους και ισχυρούς», και το 68% ότι «τα παραδοσιακά κόμματα και οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για απλούς πολίτες».


22:40
Οι πολιτείες κλείνουν «ανά κύματα» τις κάλπες, και η πρώτη που θα κλείσει θα είναι η Ιντιάνα. Οι εκτιμήσεις θέλουν την Ιντιάνα να πηγαίνει στον Τραμπ (ο συνυποψήφιός του για τη θέση του αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, είναι ο κυβερνήτης της πολιτείας -οπότε αν έχαναν κι εκεί οι Ρεπουμπλικανοί, η νύχτα θα ξεκινούσε μάλλον άσχημα για τον Τραμπ). H πολιτεία δίνει 11 εκλέκτορες -ο μαγικός αριθμός για τον Λευκό Οίκο είναι οι 270 εκλέκτορες.

Μέχρι τότε, υπάρχει χρόνος για φρεσκάρισμα γνώσεων: Τι είναι και γιατί υπάρχει το κολλέγιο των Εκλεκτόρων και πώς είναι το εκλογικό σύστημα για τις προεδρικές εκλογές.

22:24
Η δικαστής της Νεβάδα που εξέτασε την αγωγή από την εκστρατεία του Τραμπ (περισσότερα παρακάτω, 20:40) απέρριψε το αίτημα της πλευράς Τραμπ να εκδοθεί διαταγή σε βάρος του δικαστικού αξιωματούχου.

Στο σκεπτικό της ανέφερε πως η διαταγή που ζητούσε η ενάγουσα πλευρά θα δημοσίευε στοιχεία μελών της εφορευτικής επιτροπής και θα τους εξέθετε σε αντεκδίκηση («έχετε μπει στο Twitter τελευταία να δείτε τι γίνεται;» ρώτησε χαρακτηριστικά η δικαστής) και πως η έκδοση διαταγής δεν είχε νόημα επειδή ούτως ή άλλως οι υφιστάμενοι κανονισμοί που ισχύουν καλύπτουν αυτό που ζητούσε η αγωγή.

22:10
Συνεχίζοντας την τακτική που είχε υιοθετήσει προς το τέλος της εκστρατείας, ο Τραμπ επιμένει να μην δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Μιλώντας στο Fox, όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε πως επιφυλάσσεται να «δει πώς θα κυλήσουν τα πράγματα». Ήταν η δεύτερη τέτοια αναφορά του -την ώρα που βρισκόταν στο εκλογικό τμήμα, επίσης απέφυγε να δεσμευτεί σε ανάλογη ερώτηση που του έγινε.

Μιλώντας μάλιστα στο Fox είπε πως «υπάρχουν αναφορές ότι κάποια ηλεκτρονικά συστήματα μετατρέπουν ψηφοδέλτια για τους Ρεπουμπλικανούς σε ψηφοδέλτια για τους Δημοκρατικούς».

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα κυλήσουν σήμερα τα πράγματα. Ας ελπίσουμε πως θα κυλήσουν όλα καλά και πως δεν θα χρειαστεί να ανησυχούμε, και εννοώ ότι θα κερδίσουμε» είπε.


22:00 Οι δύο υποψήφιοι επέλεξαν τη Νέα Υόρκη για να περάσουν τη νύχτα της αναμονής των αποτελεσμάτων: Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκονται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου «τη νύχτα που βγάζει πρόεδρο», με τα μέτρα ασφαλείας φυσικά να είναι δρακόντεια στο κεντρικό Μαχνάταν.

21:42 Την ψήφο του έριξε και ο Μπερνι Σάντερς, που είχε καταφέρει να δώσει μέχρι τέλους τη μάχη απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Σάντερς έχει συνταχθεί έκτοτε, όπως είναι ο κανόνας, με την υποψήφια που επικράτησε στο κόμμα του: «Ελπίζω απόψε να νικήσουμε τον Τραμπ, και να τον νικήσουμε για τα καλά» έγραψε ο Σάντερς στο Τwitter, αναρτώντας το στιγμιότυπο από το εκλογικό του τμήμα.


21:30
Μικρό πρόβλημα για τον γιο του Τραμπ, Έρικ: Ο ένας από τους διαδόχους του μεγιστάνα ανάρτησε φωτογραφία στο Twitter με το συμπληρωμένο του ψηφοδέλτιο από την κάλπη.

Κάτι τέτοιο απαγορεύεται στη Νέα Υόρκη, όπου ψηφίζει ο Έρικ Τραμπ, και μέσα σε λίγη ώρα ο γιος του διεκδικητή διέγραψε το tweet του -το οποίο όμως είχε ήδη αποθηκευτεί από ΜΜΕ.

Σε βάρος του ήδη υποβλήθηκε αγωγή από την οργάνωση με την εύγλωττη ονομασία Democratic Coalition Against Trump («Δημοκρατικός Συνασπισμός εναντίον του Τραμπ»).

21:10 Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για σημαντικής έκτασης έκτροπα με υποστηρικτές των δύο διεκδητικών που εμφανίστηκαν ως «επόπτες».

Αναλόγως των κανονισμών τις κάθε πολιτείας, πολίτες μπορούν αυτόκλητα να εξαναγκάζουν ακόμη και σε υποβολή εξακρίβωσης στοιχείων ψηφοφόρους. Οι υπανιγμοί του Τραμπ για στημένες εκλογές είχαν συνοδευτεί από την προτροπή στους υποστηρικτές τους να «έχουν τα μάτια τους ανοικτά» -κάτι που είχε προκαλέσει ανησυχίες για «υπερβάλλοντα ζήλο» κάποιων εξ αυτών.

20:40 Όπως επίσης ήταν αναμενόμενο, δεν λείπουν ούτε και οι μηνύσεις και οι αγωγές σε αυτό το τόσο πολωμένο πολιτικό κλίμα. Η εκστρατεία του Τραμπ ανακοίνωσε πως υπέβαλε αγωγή σε βάρος δικαστικού αξιωματούχου στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδα αναφορικά με την ώρα κλεισίματος εκλογικού τμήματος στο Λας Βέγκας.

Στην καταγγελία της, η εκστρατεία του Τραμπ υποστηρίζει πως το τμήμα είχε μείνει την προηγούμενη εβδομάδα ανοικτό για δύο επιπλέον ώρες. Η αγωγή, που είχε υποβληθεί τη Δευτέρα, ζητά να κρατηθούν ξεχωριστά τα ψηφοδέλτια εκείνου του τμήματος «για το ενδεχόμενο μελλοντικής αμφισβήτησης».

Επίσης τη Δευτέρα, ενώπιον Δικαστηρίου είχαν εμφανιστεί δύο μάρτυρες για λογαριασμό των Δημοκρατικών, λέγοντας πως φοβούνταν να πάνε στο εκλογικό επειδή οι ισχυρισμοί του Τραμπ για «στημένες εκλογές» θα έκαναν υποστηρικτές του να εμφανιστούν στα εκλογικά τμήμα ως ένοπλοι «επιτηρητές».

20:08
Άλλο ζήτημα που έριξε την σκιά του σε αυτές τις εκλογές ήταν οι ισχυρισμοί για ρωσικό χάκινγκ με στόχο το Δημοκρατικό Κόμμα πριν την κάλπη -έτσι τουλάχιστον υποστήριζαν οι Δημοκρατικοί, για τη διαρροή mail από την εκστρατεία της Κλίντον (και δημοσίευσή τους μέσω του Wikileaks).

Ούτε αυτό το ζήτημα δεν έλειψε από την ημέρα της κάλπης αλλά ανακινήθηκε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού: Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι «ήδη, ακόμη και τώρα, βλέπουμε πληροφορίες από τη Ρωσία ή ιντερνετικές επιθέσεις ρωσικής προέλευσης ή ειδήσεις που διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες».

Η Μέρκελ ρωτήθηκε με αφορμή τις ΗΠΑ αλλά η ερώτηση αφορούσε το αν το Βερολίνο φοβάται ανάλογη δράση στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2017.

20:06 Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κρυφοκοίταξε τι ψήφιζε η σύζυγός του έχει ήδη πέσει στην αντίληψη αρκετών ανά την υφήλιο. Το ζήτημα όμως αποκτά… άλλες διαστάσεις: Το ίδιο έκανε και ο γιος του, Έρικ, που ψήφισε στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του Λάρα Γιουνάσκα.

Mάλλον θα πρέπει πάντως να αποφευχθεί ο πειρασμός να βγάλει κανείς ψυχογράφημα από δύο φωτογραφίες…


19:48
Άλλο ένα (όχι εντελώς αντιπροσωπευτικό) μέτρο του ενδιαφέροντος γύρω από αυτές τις εκλογές είναι και ο στοιχηματισμός: Τα στοιχήματα φέρονται να πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ για πολιτική αναμέτρηση, με τη βρετανική πλατφόρμα Betfair να αναφέρει πως έχουν παιχτεί περίπου 136 εκατ. δολάρια στην κόντρα Χίλαρι και Τραμπ.

Οι τρεις στους τέσσερις ποντάρουν στην Κλίντον (η απόδοσή της στο Betfair είναι 1,20 ενώ του Τραμπ στο 5,80). Προφανώς βέβαια, όταν πρόκειται για τζόγο, οι επιλογές υπακούουν σε διαφορετικούς κανόνες (όπως στο πόσο ελκυστική είναι η απόδοση).

19:20
Το άλλο μείζον ερώτημα που έχει προκύψει είναι τι στάση θα κρατήσει ο Τραμπ αν χάσει -έχει αρκετές φορές αφήσει (όχι ιδιαίτερα κρυφούς) υπαινιγμούς πως θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, μιλώντας για στημένες κάλπες. Στο εκλογικό τμήμα, δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα παραδεχτεί ήττα στην περίπτωση που τα ΜΜΕ μιλήσουν για επικράτηση Κλίντον: «Θα δούμε τι θα γίνει» είπε λακωνικά ο Τραμπ αφού ψήφισε.

Πάντως, εκτός από προσεκτικός, στο εκλογικό τμήμα ο Τραμπ έδειξε πως είναι της άποψης… «καλή η εμπιστοσύνη, αλλά καλύτερες οι αποδείξεις»: Ίσως για αυτό δεν κρατήθηκε και έριξε μία κλεφτή ματιά στο τι έκανε η Μελάνια Τραμπ στην κάλπη δίπλα του.

«Εμπιστέψου, αλλά επαλήθευσε», είχε πει εξάλλου ο Ρίγκαν: (Φωτ: Reuters)

19:06 H ψηφοφορία βρίσκεται ακόμη σε όλες τις πολιτείες σε εξέλιξη, όμως οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα ανανεώνονται συνεχώς με βάση τα τελευταία δημοσκοπικά στοιχεία. Οι Los Angeles Times έδωσαν την οριστική τους εκτίμηση, βάσει δημοσκοπήσεων και εκλογικού ιστορικού, και θεωρούν πως η Κλίντον, παίρνοντας τελικά και τη Β.Καρολίνα, Οχάιο, Αριζόνα και Φλόριντα, θα κερδίσει την προεδρία με 352 εκλέκτορες ενώ ο Τραμπ θα καταλήξει με 186.

Από την πλευρά της, η Washington Post κάνει διαφορετικές εκτιμήσεις κατανομής των πολιτειών (ποντάροντας, επί παραδείγματι, πως το Οχάιο θα πάει στον Τραμπ κι όχι στην Κλίντον) αλλά επίσης καταλήγει να θεωρεί πιθανότερη τη νίκη Κλίντον, με 275 εκλέκτορες.

Πρόκειται όμως μόνο για προβλέψεις: Τα ξημερώματα θα κριθεί πόσο οι δύο εφημερίδες έχουν πέσει μέσα.

18:15 Ιδού ένας χάρτης για τις ώρες (+7 για την ώρα Ελλάδος) που κλείνουν οι κάλπες (κάντε κλικ για μεγέθυνση).

18:03 Στο Μανχάταν προσήλθε για να ψηφίσει και ο Ντόναλντ Τραμπ. «Όλα πάνε καλά, γενικώς μιλώντας» είπε στους δημοσιογράφους. Στο βίντεο που ανέβασε ένας κάτοικος της Νέας Υόρκης, ο Τραμπ φαίνεται να αποδοκιμάζεται.

18:00 Στις ΗΠΑ ενδέχεται να γραφτεί ιστορία απόψε με την εκλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου στην ιστορία τους. Για την ακρίβεια, μια Πρώτη Κυρία θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο με άλλη ιδιότητα. Το ίδιο ισχύει και για τον σύζυγο ασφαλώς. Πάντως, στην αμερικανική ήπειρο, στις περισσότερες χώρες μια γυναίκα πρόεδρος είναι ρουτίνα. Διαβάστε το σχετικό θέμα.

17:55 Ο Τιμ Μίλερ, ο οποίος υπήρξε υπεύθυνος επικοινωνίας της (σύντομης) εκστρατείας του Τζεμπ Μπους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, προβλέπει: 340 εκλέκτορες για την Χίλαρι και 198 για τον Τραμπ. Ο Τζεμπ Μπους υπήρξε κυβερνήτης της Φλόριντα, αδελφός του προέδρου Τζορτζ Ο. Μπους και γιος του επίσης προέδρου Τζορτζ Μπους.

17:42 H Μiami Herald δεν κουράστηκε πολύ στο editorial για τις εκλογές. Σοφόν το σαφές.

17:33 Εκλογές χωρίς σχόλιο του Νάιτζελ Φάρατζ; Δύσκολο. Ο θιασώτης του Brexit και ένθερμος οπαδός του Τραμπ έκανε πολλά Tweet για τον ρεπουμπλικάνο επιχειρηματία και υποψήφιο πρόεδρο. Ιδού ένα από αυτά:



17:30 Δεν θα μπορούσε να λείψει και μια τόπλες διαμαρτυρία στο εκλογικό τμήμα που αναμένεται να ψηφίσει ο Τραμπ. Ιδού και το βίντεο:



17:12 Oι Times της Νέας Υόρκης έχουν φτιάξει έναν πίνακα (κλικ για μεγέθυνση) με την πορεία των εκλεκτόρων μετά το κλείσιμο της κάλπης. Ποιοι θα ανακοινωθούν πρώτοι και πότε θα γνωρίζουμε τον νέο πρόεδρο. Από τη φωτό απουσιάζει η Αλάσκα με τους 3 τελευταίους εκλέκτορες, περίπου στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Οι ώρες που φαίνονται στο γράφημα είναι ανατολικής ακτής (+7 για την ώρα Ελλάδας):

17:00 Περήφανος που ψήφισε τον πατέρα του δήλωσε και έγραψε στο Twitter ο Έρικ Τραμπ. Ο ίδιος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας παράλληλα βέβαιος ότι ο πατέρας θα είναι πολύ καλός πρόεδρος. Ανέβασε και τη φωτό του ψηφοδελτίου (είναι και στα κινέζικα γραμμένο). Πάντως, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν επιτρέπεται αυτό που έκανε…

16:30 O υποψήφιος αντιπρόεδρος με την Κλίντον Τιμ Κέιν ήθελε να είναι ο πρώτος που ψήφισε στο εκλογικό του τμήμα, αλλά τον πρόλαβε μια 99χρονη. Εκείνος, όμως, ιππότης…

16:00 H Royal Jordanian, η αεροπορική εταιρεία της Ιορδανίας, κάνει χιούμορ και καλό μάρκετινγκ:

15:00 Στο Τσαπάκουα της πολιτείας της Νέας Υόρκης ψήφισαν η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον. Δεκάδες ήταν εκεί για να τους υποδεχθούν. Δεκάδες έσπευσαν γύρω της για να βγάλουν φωτογραφίες. Η ίδια φορά μπεζ-σοκολά δερμάτινο σακάκι.

14:10 Ο Τραμπ μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Fox Νews, ενός δικτύου που παραδοσιακά στηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους. «Βλέπω ελπίδες και όνειρα που δεν έγιναν πραγματικότητα και θα μπορούσαν να είχαν γίνει με τη σωστή ηγεσία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αποφάσισα! Θα ψηφίσω Τραμπ» είπε ο ίδιος αστειευόμενος στους παρουσιαστές της εκπομπής.

Σε ερώτηση για το πώς πάει η εκστρατεία του, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι πάει πολύ καλά στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, πολιτείες με τεράστια σημασία.

Σε άλλη ερώτηση για το τι θα κάνει αν δεν κερδίσει, ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στα περί μη αναγνώρισης του αποτελέσματος, λέγοντας απλά: «Θα το θεωρήσω τεράστια σπατάλη χρόνου, ενέργειας και χρήματος».

14:00: Οι κάλπες άνοιξαν στη Φλόριντα, το Ντέλαγουέαρ, τη Τζόρτζια, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Νιου Χαμσάιρ, την Πενσιλβάνια, το Ρόουντ Άιλαντ, τη Νότια Καρολίνα, τμήματα του Τενεσί.

13:30: Οι κάλπες άνοιξαν στη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, τη Δυτική Βιρτζίνια.

13:00
Οι κάλπες άνοιξαν στις ανατολικές πολιτείες, όπως τη Νέα Υόρκη

00:00
: Οκτώ ψηφοφόροι στη μικρή πόλη Ντίξβιλ Νοτς στα βουνά του Νιου Χάμσαϊρ ψήφισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το αποτέλεσμα σε αυτή τη μικρή κουκίδα στα Απαλάχια Όρη βγήκε μόλις λίγα λεπτά αργότερα υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

Το FiveThirtyEight, γνωστό για τα προγνωστικά του, δίνει την εκτίμηση:

Μία-δύο-τρεις, πολλές κάλπες

Η 8η Νοεμβρίου είναι όμως μια πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας, αφού σε ορισμένες πολιτείες μπορεί να στηθούν και έξι κάλπες.

Οι πολίτες εκλέγουν πρόεδρο, ανανεώνουν το 1/3 της Γερουσίας (σήμερα οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία με 54 έναντι 46) και τη Βουλή των Αντιπροσώπων που σήμερα ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι (247 έναντι 188).

Σε 12 πολιτείες θα εκλεγούν επίσης κυβερνήτες ή/και τοπικές Αρχές ή θα κληθούν οι πολίτες να απαντήσουν σε τοπικά δημοψηφίσματα. Για παράδειγμα, στην Καλιφόρνια ψηφίζουν για την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας.

Για την ιστορία, δεν υπάρχουν μόνο η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και άλλοι υποψήφιοι, όπως ο Γκάρι Τζόνσον του Libertarian Party, η Τζιλ Στέιν των Πρασίνων, Ο Ντάρελ Κασλ του Constitution Party και ο ανεξάρτητος Έβαν ΜακΜάλιν.

Απόστολος Ρουμπάνης, Βασίλης Ψυχογιός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024