Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εν αναμονή των ανακοινώσεων του ΤΧΣ για τον πρόεδρο της Εθνικής

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του ΤΧΣ για τον πρόεδρο της Εθνικής

Χωρίς επίσημες δηλώσεις ολοκληρώθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. To ΤΧΣ θα προβεί σε ανακοίνωση των αποφάσεών του την Τετάρτη μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις.

To ΤΧΣ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα προβεί σε ανακοίνωση των αποφάσεών του την Τετάρτη μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Νωρίτερα, πηγές από την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, σχολιάζοντας ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ουδεμία ανάμειξη έχει με την επιλογή του προέδρου στην Εθνική Τράπεζα.

Η κυβέρνηση, ανέφεραν, θα μιλήσει διεξοδικά για το θέμα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και «όσοι μιλούν για κυβερνητικές παρεμβάσεις διάλεξαν λάθος στόχο».

Ο ορισμός νέων διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες και η βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησής τους αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα το ΤΧΣ, που κατέχει το 40% της Εθνικής, μπλόκαρε τον διορισμό νέου προέδρου μετά την απόρριψη του υποψηφίου του Δημήτρη Τσιτσιράγκου από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Ο κ. Τσιτσιράγκος είναι στέλεχος του International Finance Corporation, που ανήκει στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ έχει επιλέξει τον πρώην υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Παναγιώτη Θωμόπουλο ως πρόεδρο της Εθνικής στη θέση της παραιτηθείσας Λούκας Κατσέλη.

Το ΤΧΣ, όμως, διαφοροποιήθηκε, ζητώντας τριήμερη παράταση προτού ανασυγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο και δεν αποκλείεται να καταφύγει στο ύστατο μέσο, την σύγκληση γενικής συνέλευσης, για να αρθεί το αδιέξοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024