Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος: Να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων

Αβραμόπουλος: Να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων

Την ανάγκη υλοποίησης των όσων έχουν συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των προσφύγων, επισημαίνει ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε επιστολές που απέστειλε στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Παράλληλα, καλεί τα κράτη-μέλη να συνδράμουν και να στηρίξουν με εξειδικευμένο προσωπικό την Ελλάδα και την Ιταλία.

Την ανάγκη υλοποίησης των όσων έχουν συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των προσφύγων, επισημαίνει ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε επιστολές που απέστειλε στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει στις επιστολές του, πως αν και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας συνεχίζει να παράγει αποτελέσματα, καθώς ο αριθμός όσων περνούν παράνομα τα σύνορα στο Αιγαίο μειώνεται, οι χώροι υποδοχής στην Ελλάδα είναι υπερπλήρεις με περισσότερους από 15.000 στα νησιά και 61.000 συνολικά σε όλη τη χώρα, ενώ την ίδια ώρα οι αφίξεις στην Ιταλία έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρσι.

«Η κατάσταση με το μεταναστευτικό στην Ευρώπη παραμένει εύθραυστη και χρειάζεται συνεχής δράση από όλες τις πλευρές» τονίζει χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος και καλεί τα κράτη-μέλη να συνδράμουν και να στηρίξουν με εξειδικευμένο προσωπικό την Ελλάδα και την Ιταλία.

Αναφερόμενος ειδικά στην κατάσταση στη Λέσβο, ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει πως χρειάζεται άμεσα να αποσυμφορηθούν οι χώροι υποδοχής. Όπως αναφέρει, 46 ειδικοί από τα κράτη-μέλη βρίσκονται ήδη στους χώρους αυτούς, ενώ χρειάζονται ακόμα 54 για να ενισχυθεί η όλη διαδικασία και η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Στις επιστολές του ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει την ανάγκη να ενισχυθεί και η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, ενώ τέλος καλεί τα κράτη-μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύεις που έχουν αναλάβει για το θέμα της επανεγκατάστασης. «Τώρα δεν είναι η ώρα για να καθυστερήσουμε, αλλά να τρέξουμε μπροστά», τονίζει χαρακτηριστικά

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει συναντήσεις στη Βαλέτα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών της Μάλτας, καθώς και με τον επικεφαλής του κόμματος Partit Nazzjonalista, ενώ θα συμμετάσχει σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) και θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του οργανισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024