Τουρκικό «μαύρο» σε Twitter και Whatsapp μετά τον γύψο στο φιλοκουρδικό HDP
Υπηρεσίες που παρακολουθούν την πρόσβαση που έχουν χρήστες από την Τουρκία στο Διαδίκτυο υποστηρίζουν πως το πρωί της Παρασκευής είναι μπλοκαρισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Whatsapp.
Υπηρεσίες που παρακολουθούν την πρόσβαση που έχουν χρήστες από την Τουρκία στο Διαδίκτυο υποστηρίζουν πως το πρωί της Παρασκευής είναι μπλοκαρισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Whatsapp.
Η σύλληψη της ηγεσίας και βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP έχει θέσει σε αναβρασμό την Τουρκία από το πρωί της Παρασκευής. Η είδηση, που βρίσκεται επίσης στην κορυφή των διεθνών ΜΜΕ, έχει επαναφέρει στα χείλη των Τούρκων που δυσφορούν με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις επικρίσεις περί αυταρχισμού.
Παράλληλα, το πρωί της Παρασκευής -λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις- ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Ντιγιάρμπακιρ (η μεγαλύτερη πόλη στα νοτιοανατολικά, όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός) με προφανή στόχο την αστυνομία. Οι τοπικές αρχές δείχνουν το PKK.
Σύμφωνα με την ομάδα Turkey Blocks, την οποία επικαλείται το βρετανικό Reuters, η πρόσβαση σε Twitter και Whatsapp εμποδίζεται το πρωί της Παρασκευής με τη μέθοδο της επιβράδυνσης σύνδεσης (throttling).
Η τουρκική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του 2014 τη μάχη εναντίον του Twitter. Έκτοτε, έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές το νομικό πλαίσιο που της επιτρέπει να κλείνει προσωρινά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνήθως στον απόηχο επιθέσεων (με το πρόσχημα να αποφευχθεί η διασπορά φημών και πανικού).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιρλανδία: Η Βουλή εγκρίνει απαγόρευση των εισαγωγών προϊόντων από ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτικη Οχθη
- Κρίση θεσμών στην Ελλάδα;
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442