Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ο «μαλθακός» Ζιπέ εναντίον του «αυτοκτονικού» Σαρκοζί στο ντιμπέιτ
Ο Αλέν Ζιπέ εμφανίζεται, στις άμεσες δημοσκοπήσεις μετά το δεύτερο ντιμπέιτ για το χρίσμα της Δεξιάς, να κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις

Γαλλία: Ο «μαλθακός» Ζιπέ εναντίον του «αυτοκτονικού» Σαρκοζί στο ντιμπέιτ

Η γαλλική Δεξιά ψάχνει τον υποψήφιό της για προεδρικές εκλογές, στις οποίες μπαίνει εξαιρετικά ευνοημένη, και στο δεύτερο ντιμπέιτ για το «χρίσμα» φαίνεται ότι τα πήγε καλύτερα ο Αλέν Ζιπέ που κονταροχτυπήθηκε με τον Νικολά Σαρκοζί -τουλάχιστον στο σύνολο των ψηφοφόρων, αν και όχι στον πυρήνα του δεξιού στρατοπέδου. Ο μεν Σαρκοζί κατηγόρησε τον Ζιπέ για «ήπια και αδύναμη» γραμμή, ο δε Ζιπέ επέρριψε στον τέως πρόεδρο «αυτοκτονική στάση».

Η γαλλική Δεξιά ψάχνει τον υποψήφιό της για προεδρικές εκλογές, στις οποίες μπαίνει εξαιρετικά ευνοημένη, και στο δεύτερο ντιμπέιτ για το «χρίσμα» φαίνεται ότι τα πήγε καλύτερα ο Αλέν Ζιπέ που κονταροχτυπήθηκε με τον Νικολά Σαρκοζί -τουλάχιστον στο σύνολο των ψηφοφόρων, αν και όχι στον πυρήνα του δεξιού στρατοπέδου. Ο μεν Σαρκοζί κατηγόρησε τον Ζιπέ για «ήπια» γραμμή, ο δε Ζιπέ επέρριψε στον τέως πρόεδρο «αυτοκτονική στάση».

Αν και στο Παρίσι τα πράγματα είναι ακόμη θολά για τη μάχη για τα Ηλύσια Πεδία (το στρατόπεδο των Σοσιαλιστών ακόμη δεν έχει καταλήξει σε υποψήφιο), οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως όποιος καταλήξει υποψήφιος της Δεξιάς έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρόεδρος.

Στο δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των αρχικά επτά υποψηφίων για το «χρίσμα», οι δύο ισχυρότεροι υποψήφιοι Σαρκοζί και Ζιπέ επικεντρώθηκαν σε μεταξύ τους επιθέσεις.

«Πραγματικά, δεν θέλω αδύναμη αλλαγή εξουσίας» είπε ο Σαρκοζί για τον Ζιπέ, υποστηρίζοντας πως ο αντίπαλός του κινείται υπερβολικά αργά, δεν είναι διατεθειμένος για βαθιές μεταρρυθμίσεις και επιπλέον είναι «όμηρος» του κεντροδεξιού συμμάχου του, Φρανσουά Μπαϊρού.

Ο Ζιπέ, με τη σειρά του, χαρακτήρισε «αυτοκτονική» την στάση του Σαρκοζί -κυρίως στην άρνησή του να συμμαχήσει με τον Μπαϊρού, υποστηρίζοντας πως στο τέλος κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ενίσχυση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Λεπέν.

«Θέλω να ενώσω τους πάντες, τη δεξιά, το κέντρο, όσους είναι δυσαρεστημένοι με τον Ολάντ και όσους είναι απογοητευμένοι από το Εθνικό Μέτωπο» είπε ο Ζιπέ.

Στην ταχεία δημοσκόπηση του Elabe αμέσως μετά το ντιμπέιτ, το 34% των γάλλων ψηφοφόρων εν γένει θεωρεί πως την καλύτερη εμφάνιση την είχε ο Ζιπέ έναντι ενός 24% που είδε στην πρώτη θέση τον Σαρκοζί.

Ωστόσο, συγκεκριμένα μεταξύ των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι πρόσκεινται στη Δεξιά ή το κέντρο, ο Σαρκοζί εμφανιζόταν λίγο πιο μπροστά από τον Ζιπέ (με 31% έναντι 28%).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024