Χαρίτσης: Έγκριση χρηματοδότησης απαλλοτριώσεων από το ΠΔΕ
Χρηματοδότηση απαλλοτριώσεων, συνολικού προϋπολογισμού 504.549,67 ευρώ, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.
Χρηματοδότηση απαλλοτριώσεων, συνολικού προϋπολογισμού 504.549,67 ευρώ, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.
Η χρηματοδότηση αφορά σε απαλλοτριώσεις απαραίτητες για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση τριών οδικών αξόνων στο νομό Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, και η έγκρισή της «συμβάλει στην ενίσχυση των υποδομών της περιοχής με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», όπως σημεώνει το υπουργείο Οικονομίας.
Αναλυτικά οι απαλλοτριώσεις αφορούν τα έργα:
* «Κατασκευή του νέου οδικού τμήματος Κάτω Ροδάκινο – Άνω Ροδάκινο (Γέφυρα Ροδάκινου)». Στο έργο περιλαμβάνονται η κατασκευή της γέφυρας Ροδάκινου και η συναρμογή της (κατασκευή νέων προσβάσεων) με την υφιστάμενη επαρχιακή οδό, η οποία συνδέει τους οικισμούς Κάτω Ροδάκινου και Άνω Ροδάκινου στα νότια του Νομού Ρεθύμνου.
* «Κατασκευή του οδικού τμήματος Παλέ – Αγκουσελιανά – Κάνεβος». Το έργο αφορά στη διάνοιξη του νέου τμήματος Παλέ – Αγκουσελιανά – Κάνεβος της επαρχιακής οδού 4.
* «Διάνοιξη νέου τμήματος “Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα” επαρχιακής οδού 13 (τμήμα Πατσός – Παντάνασσα)». Το έργο είναι τμήμα της οδού «Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα» στο Δήμο Αμαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντόρσεϊ: «Ξέρουμε τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό αυτό το ματς»
- «Χαστούκι, ζήλεια, γυναίκες αρπαχτικά»: Πώς το βιβλίο-φωτιά για τους Μακρόν εξυπηρετεί το σκοπό τους
- Χανταϊός: Ο καπετάνιος του MV Hondius μπορεί επιτέλους να εγκαταλείψει το κρουαζιερόπλοιο
- Reuters: Βήματα προόδου στις επαφές Ουάσιγκτον–Τεχεράνης για τερματισμό του πολέμου
- Υποκλοπές: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συγκάλυψης
- Μάριος Οικονόμου: Χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο
- Μποντιρόγκα: «Γιορτή ο τελικός Ολυμπιακός – Ρεάλ – Η Ευρωλίγκα έχει την καλύτερη διαιτησία»
- Πολύχρωμη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το 10ο αυτοοργανωμένο Pride
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jonathan-borba-96sMAeI8g3E-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442