Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Έπεισε 16χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και ασέλγησε σε βάρος της

Έπεισε 16χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και ασέλγησε σε βάρος της

Σε 16χρονη την οποία έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικό της κορίτσι, κατηγορείται ότι ασέλγησε 31χρονος, που συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το απόγευμα της Τρίτης στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας. Και στη Θεσσαλονίκη, 22χρονος, όπως και στο παρελθόν, εντοπίστηκε να αναζητά μέσω Διαδικτύου ανήλικα γυμνά θύματά του.

Σε 16χρονη την οποία έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικό της κορίτσι, κατηγορείται ότι ασέλγησε 31χρονος, που συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το απόγευμα της Τρίτης στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Προηγήθηκε καταγγελία από την ανήλικη και τη μητέρα της, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα άγνωστος χρήστης που συνομιλούσε με τη 16χρονη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την έπεισε να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Όπως κατήγγειλε η κοπέλα, υπό την απειλή ότι θα τις δημοσιεύσει, ο δράστης την ανάγκασε να συναντηθεί κατ’ επανάληψη μαζί του και ασέλγησε σε βάρος της.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 31χρονος ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία: χρησιμοποιούσε εικονικούς λογαριασμούς-προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων έστελνε μηνύματα σε γυναίκες, αλλά και σε ζευγάρια, και προσπαθούσε να τους πείσει, έναντι χρηματικής αμοιβής που τους υποσχόταν και που ποτέ δεν έδινε, να του στέλνουν γυμνές τους φωτογραφίες και βίντεο.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με την ανήλικη καθώς και ένα tablet όπου ήταν αποθηκευμένο πλήθος πορνογραφικού υλικού. Οι ηλεκτρονικές αυτές συσκευές θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπλέον, σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστο χασίς βάρους 200 γραμμαρίων, καθώς και συσκευασία με νήματα για την αποξήρανση κάνναβης.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, βιασμό, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παράνομη βία, απειλή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Και στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, πλήθος αρχείων εικόνας και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο είχε αποσπάσει από τουλάχιστον δύο ανήλικες στη Θεσσαλονίκη ένας 22χρονος, που είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν συνολικά 10 προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και 12 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.

Και στο παρελθόν σε βάρος του είχε σχηματιστεί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δικογραφία για συναφή αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024