Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος για ακατάσχετο λογαριασμό, τώρα προωθούνται φοροεκπτώσεις

Τέλος για ακατάσχετο λογαριασμό, τώρα προωθούνται φοροεκπτώσεις

Ο μερικώς ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός στον οποίο θα κατέληγαν οι εισπράξεις που θα γίνονταν με πλαστικό χρήμα δεν πρόκειται να προχωρήσει και πλέον η κυβέρνηση εξετάζει να προωθήσει φορολογικά κίνητρα, όπως έκπτωση φόρου ή φοροαπαλλαγή προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, προκειμένου να εγκαταστήσουν συσκευές POS.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών απέρριψαν την πρόταση για τον ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τις επιχειρήσεις και τώρα εξετάζονται φοροεκπτώσεις ως κίνητρο για την τοποθέτηση POS.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο μερικώς ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός στον οποίο θα κατέληγαν οι εισπράξεις που θα γίνονταν με πλαστικό χρήμα απορρίφθηκε οριστικά και τώρα η κυβέρνηση προωθεί την ιδέα για έκπτωση φόρου ή φοροαπαλλαγή προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, προκειμένου να εγκαταστήσουν συσκευές POS και να δέχονται πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο θα δίνει κίνητρα στους φορολογούμενους για να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές τους.

To σημαντικότερο κίνητρο θα είναι η έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, η οποία θα εξασφαλίζεται μόνο εφόσον έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις με ηλεκτρονικό χρήμα αξίας ίσης με το 10% έως και το 30% του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Στην περίπτωση όμως που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων με πλαστικό χρήμα, τότε ο φόρος προσαυξάνεται κατά τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του δηλωθέντος ποσού αποδείξεων, η οποία πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22%.

Δηλαδή, ο συντελεστής 22% θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος. Το άλλο κίνητρο θα είναι οι κληρώσεις με έπαθλα «δωρεάν αγορές», αυτοκίνητα και ακίνητα. Σημειώνεται ότι όλες οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να έχουν μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS), ενώ συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τα 50 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό χρήμα.

Mε την επιστροφή των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου αναμένεται να εξεταστούν οι τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου προκειμένου να προωθηθεί στη Βουλή και να τεθεί σε εφαρμογή από το 2017.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024