Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιορισμό του QE και μεταρρυθμίσεις ζητά η επιτροπή σοφών της Γερμανίας

Περιορισμό του QE και μεταρρυθμίσεις ζητά η επιτροπή σοφών της Γερμανίας

Περιορισμό του QE και τερματισμό του προγράμματος νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αλλά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, συστήνει στην έκθεσή της η επιτροπή σοφών της Γερμανίας.

Περιορισμό του QE και τερματισμό του προγράμματος νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αλλά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, συστήνει στην έκθεσή της η επιτροπή σοφών της Γερμανίας.

Οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να διατηρηθεί η ανάκαμψη που έχει πυροδοτήσει η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, σύμφωνα με την επιτροπή σοφών της Γερμανίας.

Σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης σε θέματα οικονομικής πολιτικής είπε, επίσης, ότι η έκταση της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να περιοριστεί, καθώς απειλεί την χρηματοοικονομική σταθερότητα και δεν είναι, πλέον, κατάλληλη σε περιβάλλον οικονομικής ανάκαμψης.

«Συνεπώς, η ΕΚΤ θα πρέπει να περιστείλει τις αγορές ομολόγων της και να τις τερματίσει νωρίτερα», σύμφωνα με έκθεση των εμπειρογνωμόνων που παραδόθηκε στη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.

Η ΕΚΤ, που βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλή ανεργία, αδύναμη ανάπτυξη και την απειλή του αποπληθωρισμού, έχει υιοθετήσει μια σειρά μέτρων τα τελευταία χρόνια, μειώνοντας τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος και αγοράζοντας κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, προκειμένου να διοχετεύσει ρευστό στο τραπεζικό σύστημα και να βοηθήσει τις τράπεζες να δανείσουν την πραγματική οικονομία.

Η ομάδα των ειδικών αναφέρει ότι αυτά τα μέτρα αποτέλεσαν βασικό παράγοντα στην ανάκαμψη της ευρωζώνης, αλλά συγκαλύπτουν τα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη και απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

«Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουν τον ευνοϊκό άνεμο της οικονομικής ανάκαμψης για να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου Κριστόφ Μ. Σμιντ. «Ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε επαρκώς την θετική οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών για μεταρρυθμίσεις που είναι προσανατολισμένες προς την αγορά».

Σημειώνει πως η ΕΕ θα έπρεπε να είχε αυξήσει τις απαιτήσεις για τον δείκτη μόχλευσης των τραπεζών τουλάχιστον στο 5% και σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο για τις συστημικές τράπεζες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024