Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεραυνοί Κλίντον στον αρχηγό του FBI, οι NYT ξαναπιάνουν τους φόρους του Τραμπ

Κεραυνοί Κλίντον στον αρχηγό του FBI, οι NYT ξαναπιάνουν τους φόρους του Τραμπ

Χαοτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό σκηνικό μία εβδομάδα πριν την κάλπη για το Λευκό Οίκο: Η Χίλαρι Κλίντον επιτίθεται σφοδρά στον αρχηγό του FBI για την επανεκκίνηση -χωρίς απτά νέα στοιχεία- της υπόθεσης με τα e-mail κατηγορώντας τον για «κατάφωρη μεροληψία», ενώ οι New York Times επανέρχονται στα φορολογικά του Τραμπ, λέγοντας πως «ξεχείλωσε στα όριά του» το νομικό πλαίσιο για να αποφύγει φόρους. Την ίδια στιγμή, το δημοσκοπικό προβάδισμα της Κλίντον μειώνεται...

Χαοτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό σκηνικό μία εβδομάδα πριν την κάλπη για το Λευκό Οίκο: Η Χίλαρι Κλίντον επιτίθεται σφοδρά στον αρχηγό του FBI για την επανεκκίνηση -χωρίς απτά νέα στοιχεία- της υπόθεσης με τα e-mail κατηγορώντας τον για «κατάφωρη μεροληψία», ενώ οι New York Times (ΝΥΤ) επανέρχονται στα φορολογικά του Τραμπ, λέγοντας πως «ξεχείλωσε στα όριά του» το νομικό πλαίσιο για να αποφύγει φόρους.

Την ίδια στιγμή, το δημοσκοπικό προβάδισμα της Κλίντον μειώνεται: Σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε μέχρι και την Κυριακή, η διαφορά της έναντι του Τραμπ εμφανίζεται στο 5%, από 6% μερικές ημέρες νωρίτερα.

Ο αρχηγός του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε ενημέρωσει το Κογκρέσο την Παρασκευή με επιστολή πως βρέθηκαν νέα ηλεκτρονικά μηνύματα που ενδεχομένως να σχετίζονται με την υπόθεση του ιδιωτικού server που διατηρούσε η Κλίντον όσο ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών. Η έρευνα εκείνη είχε μπει στο συρτάρι του Ιούλιο.

Ουσιαστικά κανείς, ούτε ο Κόμεϊ, δεν ξέρει αν υπάρχει κάτι νέο από τα μηνύματα: Τα mail είχαν εντοπιστεί σε ξεχωριστή έρευνα -και συγκεκριμένα, σε συσκευή του πρώην γερουσιαστή Άντονι Ουίνερ, εν διαστάσει σήμερα συζύγου της στενής συνεργάτιδας της Κλίντον, Χούμα Αμπεντίν, ο οποίος βρισκόταν υπό έρευνα για μηνύματα σε ανήλικη- και δεν μπορούσαν να αναγνωστούν μέχρι να εκδοθεί καινούριο ένταλμα.

Κανείς δεν ξέρει αν αυτά τα μηνύματα είχαν σταλεί από την ίδια την Κλίντον, κανείς δεν ξέρει πόσα από αυτά είναι όντως νέα mail και όχι αντίγραφα όσων έχουν ήδη εξεταστεί στο πλαίσιο της πρώτης έρευνας για την Κλίντον και αν περιέχουν κάτι που θα μπορούσε να βαρύνει την τέως ΥΠΕΞ.

Όμως η αβεβαιότητα και τα ερωτηματικά αρκούν, ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, να ρίξουν στο χάος την πορεία προς το Λευκό Οίκο.

«Είναι αδύνατον να το δει κανείς ως οτιδήποτε άλλο εκτός από κατάφωρη στάση δύο μέτρων και δύο σταθμών» ανέφερε το επιτελείο της Κλίντον στη νέα του επίθεση στον αρχηγό του FBI, αντιπαραβάλλοντας την κίνηση του Κόμεϊ με την παράλληλη απόφασή του να μην δημοσιεύσει στοιχεία που έδειχναν ότι ο Τραμπ έχει «ρωσική στήριξη».

«Αυτά τα δύο δείχνουν πως [ο αρχηγός του FBI] αρέσκεται στο να δρα αυτόνομα και χωρίς συνδιαβούλευση» ανέφερε ο διευθυντής της εκστρατείας της Κλίντον, Ρόμπι Μουκ, λέγοντας πως η κίνηση του Κόμεϊ «αψηφά κάθε λογική» και «δεν είναι χαρακτηριστική υπεύθυνης έρευνας».

ΝΥΤ: «Στα όρια του νόμου» το πώς απέφυγε φόρους ο Τραμπ

Την ίδια στιγμή, οι New York Times επανέρχονται στα φορολογικά του Τραμπ και υποστηρίζουν ότι, πέραν του ότι είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα εργαλεία που προβλέπονται στο φορολογικό κώδικα ώστε να μην πληρώνει φόρους, είχε χρησιμοποιήσει φορολογικές μεθόδους τόσο οριακές που ακόμη και οι δικοί του λογιστές τον είχαν προειδοποιήσει πως θα μπορούσαν να κριθούν αθέμιτες αν του γινόταν έλεγχος.

Η εφημερίδα, που επικαλείται γνώση νέων τμημάτων των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ, αναφέρει πως η τακτική που είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε «στηθεί πάνω σε αμφιλεγόμενες προβλέψεις που βασίζονταν σε πάρα πολύ τεχνικές αποφάσεις δικαστηρίων», οι οποίες κατέληξαν να στήουν μία τακτική «που ξεκάθαρα τραβούσε στα όριά του το γράμμα του νόμου».

«Όποιο παραθυράκι υπήρχε τότε δεν έτυχε απλώς αξιοποίησης, αλλά ξεχειλώθηκε σε σημείο παραμόρφωσης» αναφέρουν εμπειρογνώμονες που επικαλούνται οι ΝΥΤ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως, κληθείσα να σχολιάσει το δημοσίευμα, η εκστρατεία του Τραμπ ανέφερε ότι τα συμπεράσματα του δημοσιεύματος βασίζονται «είτε σε θεμελιώδη παρανόηση του νόμου είτε σε εσκεμμένη παρερμηνεία του». «Επικρίνεται όχι μόνο ο κ. Τραμπ, αλλά όλοι οι φορολογούμενοι που προσπαθούν να συμμορφωθούν με το δαιδαλώδες φορολογικό πλαίσιο» ανέφερε η εκστρατεία του ρεπουμπλικανού υποψηφίου, καταλήγοντας πως τα όσα παρουσιάζουν οι ΝΥΤ είναι «μόνο εικασίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024